Gazete Vatan Logo

15-20 liralık bir kapakla birlikte bir canı aldılar

Kapağı çalınan rögara düşen temizlik işçisi Semavi Güneş hayatını kaybetti. Güneş’in dayısı Osman Erbay, “15-20 liralık bir rögar kapağı yüzünden bir insanın hayatıyla oynadılar” diyerek isyan etti.

15-20 liralık bir kapakla birlikte bir canı aldılar

İstanbul Sarıyer İstinye’de önceki gece çöp toplamak için kamyondan inen ve daha sonra kapağı çalınan rögara düşen evli ve 2 çocuk babası Semavi Güneş yaşamını yitirdi. Güneş’in cenazesi öğlen saatlerinde otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Kurum önünde açıklama yapan Semavi Güneş’in dayısı Osman Erbay, “15-20 TL değerindeki bir kapağı alarak bir insanın hayatıyla oynadılar. Gördüğüm kadarıyla çok ölü bir nokta. Çalışma arkadaşları şu zamana kadar orada rögar olup olmadığını bile bilmiyormuş” dedi. Semavi Güneş’in yakınlarından Mustafa Saraç ise, “Belediyenin burada bir ihmali olabilir mi, onu tam olarak bilmiyoruz ama o rögar kapağını oradan alan şahsın bir canla oynadığı kesin. 2 tane çocuğu var. O yavrulara yazık oldu” diye konuştu.

Tuzak kurulmuş

Bölgeye devamlı olarak çöp ve moloz bırakıldığını söyleyen İstinye Mahallesi muhtarı Recep Alkan, rögar kapağının üzerinin olaydan önce çöplerle kapatıldığı belirterek, “Hafta sonu rögar kapağını kim aldıysa, üzerini de örtmüşler, tam bir tuzak kurulmuş burada” dedi.

Haberin Devamı

Kapakla ilgili kendilerine bir ihbar gelmediğini, gelmesi durumunda gerekeni anında yapacaklarını, ilgili kurumları bilgilendireceklerini söyleyen Alkan, “Burada kapak bulunmadığına dair müracat ne bize ne belediyeye ne de İSKİ’ye yapılmadı” diye konuştu. Bölgede her gün temizlik yaptığını söyleyen Sarıyer Belediyesi Temizlik görevlisi Ferhat Kalaycı bugün de görevinin başındaydı. Bir yandan temizlik yapan bir yandan da o gün gördüklerini anlatan Kalaycı, “Pazar sabahı burada birşey yoktu.

Kapak yerindeydi

Toparladım buraları. Mazgal kapağı da yerindeydi. Buraya elbiseler atılmış. İnsanlar konteynere atmıyor yere atıyor. Olduğu gibi yere atıyor. Elbiseler atılmış. Bazı insanlar da içinden kullanacağını seçiyor. Onun için ben de toplamadım. Bıraktım bu şekilde. Elbiseler üzerine örtmüştü. Gece arkadaş görmemiş burayı, olay bu” diye konuştu.