Gazete Vatan Logo

12 yaş altı aşı olacak mı? Sağlık Bakanı Koca açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü doz BioNTech aşısıyla ilgili, 'Yarın Bilim Kurulu gündeminde olacak' ifadelerini kullanırken, 12 yaş altı çocuklara aşı yapılıp yapılmayacağına da açıklık getirdi. Peki, 12 yaş altı aşı olacak mı?

12 yaş altı aşı olacak mı? Sağlık Bakanı Koca açıkladı!

Meclis’te basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Turkovac’taki son durumla ilgili, “İhtiyaç olan 3 bin gönüllünün 1000’i şu anda tamamlandı. Vatandaşları gönüllü olmaya davet ediyorum” çağrısında bulunurken, “12 yaş altı aşı olacak mı?” sorusuna da yanıt verdi. İşte detaylar…

OKULLARDA PCR TARAMASI

Okullarda PCR taraması sonuçlarıyla ilgili de, "Tarama sonuçları çıktı. Belli aralıklarla devam etmek istiyoruz. Taramalarda toplumda farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını gördük. Tedirgin olunacak bir durumun olmadığını söyleyebilirim. Okulların özellikle Salgın sebebiyle kapalı olama ihtimalini vatandaşımız artık düşünmemeli bu sorulmamalı salgın okulların kapanma sebebi olmayacak.

12 YAŞ ALTI AŞI OLACAK MI?

Yarın bilim kurulunun gündem konusu olacak. Orada ne zaman kimlerden başlayarak yapılması gerektiği tartışılır bilim kurulundan sonra açıklamayı yapmış oluruz yarın bilim kurulu gündeminde olacak.

Bakan Koca, '12 yaş altına Aşı olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi. Koca, 'Şu anda gündemimizde yok" açıklamasında bulundu.

SMA HASTALARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA

Devletimiz bütün imkanlarını seferber ediyor. Bu hastalarımızı erken dönemde tanımak istiyoruz. Evlilik öncesi taramayı çok önemsiyoruz tüm Türkiye’de çok yakında başlamış olacağız. Test için ihalesi başladı. Önümüzdeki haftalar bitmiş olur. Tüm Türkiye’de evlilik öncesi SMA taraması yapılıyor olacak.

Haberin Devamı

SMA Bilim Kurulu’nun öngörüsü doğrultusunda bir genel yaklaşımda sergilenecek, alınan kararlar süreci ve yaklaşımımızı açıklayacağız.

SAĞLIK BAKANLIĞINA ATAMA YAPILACAK MI?

Sayı netleşmedi ama zannediyorum bu ay içinde bir kaç hafta içinde sayıyla ilgili hangi alanlarda kaç kişinin alınacağıyla ilgili açıklama yapılır. Sabredelim uzamayacak.

Asistan doktorların nöbetleri ile ilgili genelge gönderilmişti valiliklere. Biz asistanlarımızın yükünün farkındayız. Sınav dahil uzmanlık sınavı eğitim dahil olmak üzere reform niteliğinde bir takım yaklaşımlar içinde olacağız. Yapılacak çok şey var nitelikli klinik sayısını artırmak çalışma şartları dahil reform niteliğinde çalışma içinde olacağız

Haberin Devamı