Gazete Vatan Logo

10 kilo domatesten kaç kavanoz konserve çıkar? 10 kilo domatesten kaç kavanoz menemen, sos çıkar, kaç şişe konserve var?

10 kilo domatesten kaç kavanoz konserve çıkar? Kış aylarında domates tüketmek için, konserve hazırlığı başladı. Konserve yapmak için de domateslerin olgunlaştığı yaz dönemi tercih edilir. Hazırlıklar başlarken kilo başına kaç kavanoz çıkacağı ise en çok merak edilen konu başlıklarından biridir. Peki, 10 kilo domatesten kaç kavanoz menemen çıkar?

10 kilo domatesten kaç kavanoz konserve çıkar? 10 kilo domatesten kaç kavanoz menemen, sos çıkar, kaç şişe konserve var?

En fazla konservesi yapılan sebzelerden biri olan domates konservesi için hazırlıklar devam ediyor. Cam kavanozlarda saklanması nedeniyle sağlık açısında da konserveler kışın tüketim için çok tercih edilir. Peki, 10 kilo domatesten kaç kavanoz konserve çıkar, kaç kavanoz menemen çıkar?

10 Kilo domatesten kaç kavanoz konserve çıkar?

Domates konservesinin hazırlanması için Temmuz ve Ağustos ayı tercih edilir. Bu mevsimde domatesler tam olarak olgunlaşır.

Konserve hazırlığında kilo bazlı domates alırken hazırlanacak kavanoz sayısı aile üyelerinin sayısına ya da domatesi kullanacak sıklığa belirlenir. Cam kavanozlar, menemenlerin daha sağlıklı tüketilmesini de kolaylaştırır.

10 kilo domatesten kaç kavanoz menemen çıkar?

Konserve kavanozlarının her biri yaklaşık 1 kg domates alır. Dolayısıyla 10 kg domates için 10 kavanoz yeterli gelecektir.

Domatesler küçük şekilde doğranır. Domatesler blender ya da mutfak robotundan geçirilirken domateslerin çok sıvı kıvama gelmemesi ise çok önemlidir. Ardından hazırladığınız doğranmış domatesleri büyük bir tencerede alıp pişirin ve kavanozlara koyun.

Haberin Devamı

Pişme işleminde isterseniz tuz da atabilirsiniz. Menemenler sıcak şekilde kavanozlara koyulur ve kavanozların ağzı sıcak suda kaynatılarak tutturulur. Yoksa kavanozun kapağı açılır ve menemen kısa sürede bozulur. İşlem bittikten sonra menemenleri serin ortamda muhafaza edin.