Gazete Vatan Logo

0-14 yaş arası çocuklar saat kaçta dışarı çıkabilecek? Çocuklar için sokağa çıkma izni şartları ve saatleri

Corona virüs sebebiyle alınan önlemlerin esnetilmesi amacıyla oluşturulan normalleşme takvimi adım adım uygulanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu 65 yaş üstünün sokağa çıkmasına izin verilmişti. Bu kez 0-14 yaş arası çocuklar için sokağa çıkma izni verilecek. Bugün günler sonra ilk kez 0-14 yaş arası çocuklar için sokağa çıkma izni verilecek. Peki, 0-14 yaş arası çocuklar saat kaçta dışarı çıkabilecek? Çocuklar için sokağa çıkma izni şartları ve saatleri...

0-14 yaş arası çocuklar saat kaçta dışarı çıkabilecek? Çocuklar için sokağa çıkma izni şartları ve saatleri

Corona virüs nedeniyle bir aydan fazla zamandır sokağa çıkmalarına izin verilmeyen çocuklar için sokağa çıkma izni uygulanacak. Alınan önlemlerin esnetilmesi kapsamında normalleşme için alınan kararla 65 yaş üstü için geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma izni verilmişti. Bugün de 0-14 yaş çocuklara belli saatlerde sokağa çıkma izni verilecek. Peki, 0-14 yaş arası çocuklar saat kaçta dışarı çıkabilecek? Çocuklar için sokağa çıkma izni şartları ve saatleri...

Corona virüs süreci sonrasında pek çok kişi yeni hayata uyum sağlamaya çalışıyor. Normalleşme takvimi ile ilgili en önemli uyarı ise 'kontrollü sosyal hayat'. Pek çok kişi işlerine dönerken normalleşme takviminin diğer basamağı olan 20 yaş altı gençler, çocuklar ve 65 yaş üstü için önlemler devam ediyor. Normalleşme çalışmaları kapsamında 20 yaş altı gençler, çocuklar ve 65 yaş üstü için belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma izni verilecek.

Bugün 0-14 yaş arasındaki çocuklar için sokağa çıkma izni verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada normalleşme sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunmuştu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA SOKAĞA ÇIKABİLECEK?

0-14 yaş arası 13 Mayıs’ta 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Sokağa çıkmaları kısıtlaması bulunan 14 yaş ve altı çocukların 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.