Eskişehir'de limonun kilosu Türkiye'yi geçti! Semt pazarında satan 3 kişiyi geçmiyor
28.07.2025 - 08:55Güncellenme Tarihi:
Eskişehir'de kilo fiyatı Türkiye'yi geçen limona vatandaş yaklaşamıyor. Esnaf stok az derken, satış yapan 3 kişiyi geçmiyor.
1

2

Tezgâhında limon bulunduran birkaç esnaf, fiyatın bu denli artmasını limonun piyasada az olmasına bağlıyor. Hem alıcı hem satıcı duruma tepkili. Vatandaşlar limonun yanına yaklaşamazken, esnaf da satışların oldukça düşük olduğunu belirtiyor.
3

Pazarda limon satan esnaflar, fiyatların bir süre daha bu şekilde kalabileceğini söylüyor. Limonun tanesi ortalama 20 liradan alıcı bulurken, kilo ile alım yapan neredeyse yok denecek kadar az.
Esnaflar durumu şöyle özetliyor; “Stok az, o yüzden fiyat günden güne artıyor. Burada 1-1,5 ay böyle gider, sonra yavaş yavaş fiyat düşüşe geçer. Vatandaşlar bir, iki tane alıyor. Kilo olarak alan çok az.”



