Gazete Vatan Logo

Çimento hisseleri neden yükseliyor? 17 Kasım çimento hisseleri yükselir mi?

Çimento hisseleri borsada yükselişe geçti. OYAKC hisse fiyatları 17 Kasım 2023 tarihinde 69 liradan. YBTAS hisse fiyatları  175000 liradan işlem görüyor. Çimento hisselerinde yükseliş yatırımcının dikkatini çekince nedeni sorgulanmaya başlandı. Peki, Çimento hisseleri neden yükseliyor? 17 Kasım çimento hisseleri yükselir mi?

Çimento hisseleri neden yükseliyor? 17 Kasım çimento hisseleri yükselir mi?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,07 yükselişle 7.786,08 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,24 azalırken, holding endeksi yüzde 0,04 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,41 ile gıda içecek, en çok gerileyen ise yüzde 0,85 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,50 değer kazancıyla 7.780,68 puandan tamamladı. Peki, Çimento hisseleri neden yükseliyor? 17 Kasım çimento hisseleri yükselir mi?

Çimento hisseleri neden yükseliyor?

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş (CIMSA) tarafından 16 Kasım’da KAP’a yapılan bildirimde Sabancı Global Technology Center’ın Aktif Faaliyetlerine Başlaması konusunda açıklama yaptı. Bu açıklamada Çimsa Sabancı Building Solutions BV hissesi satın alınacağını açıkladı.

İşte açıklamanın metni:

Şirketimizin Hollanda'da faaliyet gösteren iştiraki Sabanci Building Solutions BV (SBS)'nin yapı malzemeleri alanında geleceğin teknolojilerine yatırım yapma ve bu alanda teknoloji üreten şirket olma hedefleri doğrultusunda, Almanya'nın Münih şehrinde SBS BV'nin %100 oranında pay sahibi olduğu Sabanci Global Technology Center Gmbh (SGTC)'ın kuruluş ve örgütlenme işlemleri tamamlamış ve SGTC faaliyetine başlamıştır. Bu gelişmeyle birlikte SBS BV ana faaliyet konuları olan beyaz ve gri çimento, kalsiyum alimünat çimento (CAC) ve diğer sürdürülebilir yapı malzemelerinin küresel ticaretine ek olarak ilgili alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de başlamış bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Münih Teknik Üniversitesi (Technische Universität München) kampüsünde kurulmuş olan SGTC, başta CAC olmak üzere, yapı malzemeleri alanında yenilikçi, çevresel ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine dönük araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütecektir. Bu faaliyetlerin SBS BV'nin yapı malzemeleri alanındaki global hedeflerini desteklemesi ve teknoloji üretimine öncülük etmesi hedeflenmektedir.