Gazete Vatan Logo

Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Banka faiz oranları açıklandı mı, banka mevduat faizleri düştü mü, yükselecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Merkez Bankası kredi kartı faizleri ile ilgili önemli bir karar aldı. Peki, Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Banka faiz oranları açıklandı mı, banka mevduat faizleri düştü mü, yükselecek mi?

Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Banka faiz oranları açıklandı mı, banka mevduat faizleri düştü mü, yükselecek mi?

Toplantıda politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde yüzde 35'e yükseltildi. Faiz oranlarına ilişkin basın duyurusunda şunlar kaydedildi; Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 35’ten yüzde 40 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. İşte Banka mevduat faizleri ne kadar oldu, düştü mü yükseldi mi? Sorularının yanıtı…

Banka mevduat faizleri ne kadar oldu, düştü mü yükselecek mi?

Kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Aralık ayında değişiklik olmayacak.

TCMB'den yapılan ayrı bir açıklamada Aralık ayı için kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile üye işyerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarının hesaplanmasında kullanılan referans oranın ayın sondan beşinci iş günü olan 24 Kasım 2023 tarihinde ilan edileceği belirtildi.