Gazete Vatan Logo

Yüzde 6.8’lik elektrik zammı iptal için Danıştay’a taşındı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 1 Ocak 2016’dan geçerli olan zamlı elektrik tarifesini, maliyet kalemlerinin gizlendiği gerekçesiyle iptali için yargıya başvurdu.

Yüzde 6.8’lik elektrik zammı iptal için Danıştay’a taşındı

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli zamlı elektrik tarifesi, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından maliyet kalemlerinin gizlendiği gerekçesiyle yargıya taşındı. EMO, elektrik fiyatlarını yüzde 6.8 artıran tarifenin yürürlüğünün durdurulması ve iptal edilmesi istemiyle Danıştay’a dava açtı. EPDK kararının, Elektrik Piyasası Yasası’nın şeffaflık ilkesi ve tüketicinin korunmasına ilişkin mevzuata aykırı olduğunu savunan EMO, 27 Ocak 2016 tarihinde açtığı davada; yeni tarifede faaliyet bazlı ayrıştırmanın yok edilerek, maliyet içeriklerinin gizlenmesiyle tarifelerin kullanıcılar tarafından denetlenemez hale getirildiğini dile getirdi.

Sayaç okuma bedeline de itiraz

MAKTU olarak alınması gereken sayaç okuma bedelinin de tüketime orantılı hale getirildiğinin anlaşıldığı belirtilen dilekçede, “Her bir abone için aynı nitelikli hizmeti içeren sayaç okuma bedelinin nispi olarak belirlenmesi de ayrıca hukuka aykırılık taşımaktadır” denildi.