Gazete Vatan Logo

Yüzde 3 büyüme yetmez!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomik göstergeler itibarıylakimsenin hevese kapılmaması gerektiğini belirterek, “Ekonomi sağlam ellerde ve sağlam bir şekilde de yoluna devam ediyor” dedi. Davutoğlu, AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ekonomide birimler arasındaki koordinasyonun önemine işaret ederek, son günlerde bu konuda da spekülasyon yapanların söz konusu olduğunu söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Şunu bir kez daha açıkça ifade etmek istedim. Biz AK Parti hükümetleri bir koalisyon hükümeti değiliz. Aldığımız kararları, geliştirdiğimiz vizyonları bir uzvun organik bütünlüğü içinde bütün bakanlıklarımız, kurumlarımız gerekeni yaparak görevlerini işlevsel bir halde, en iyi şekilde getirerek yola devam ederiz. O bakımdan ekonomide koordinasyon konusunda da Merkez Bankası ile hükümet arasındaki ilişkiler bağlamında da kimse herhangi bir sıkıntı, herhangi bir kriz haberi beklemesin.”

Başbakan Davutoğlu, yüzde 3 olan büyümenin beklentilerin gerisinde olduğunu ifade ederek, bunun süratle artırılması gerektiğini skaydetti.

Haberin Devamı

Davutoğlu, “Herhangi bir kriz işareti gördüğümüzde biz proaktif olarak daha o kriz gündeme düşmeden tedbiri alır, gerekeni yaparız” diye konuştu.