Gazete Vatan Logo

Yerli motosiklet mi geliyor? Yerli elektrikli motosiklet üretilecek mi? Bakan Varank’tan yerli motosiklet açıklaması!

Türkiye’nin yerli otomobili Togg için geri sayım devam ederken yerli motosiklet ile ilgili açıklama geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli motosiklet için teşvik vereceklerini belirtti. Peki, Yerli motosiklet mi geliyor? Yerli elektrikli motosiklet üretilecek mi? İşte Bakan Varank’ın yerli motosiklet açıklaması!

Yerli motosiklet mi geliyor?  Yerli elektrikli motosiklet üretilecek mi? Bakan Varank’tan yerli motosiklet açıklaması!

Yerli otomobil Togg’un ardından yerli motosiklet için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı harekete geçiyor. Bakan Mustafa Varank, yerli motosiklet ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, “Biz otomotiv endüstrisinde nasıl TOGG’la doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaptıysak, aynısını motosiklet endüstrisinde de yapabilir." mesajını verdi. Peki, Yerli motosiklet mi geliyor?  Yerli elektrikli motosiklet üretilecek mi? İşte Bakan Varank’ın yerli motosiklet açıklaması!

YERLİ MOTOSİKLET Mİ GELİYOR? 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 1. Türkiye Motosiklet Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin geleneksel motosiklet üretiminde geri kalmış olabileceğini söyleyen Varank, "Elektrikli motosikletler hususunda önümüzde açık olan fırsat penceresini de yakalama imkanımız var. Etkili şekilde yol almak için paydaşlarla sürekli iletişim halindeyiz" diye konuştu.

Bir firmanın elektrikli mobilite aracı geliştirme projesini 'Hamle Programı' kapsamında kabul ettiklerini belirten Bakan Mustafa Varank, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Burada hedef, şehir içi ulaşımlar için dengeli, güvenli, çevreci daha uzun bakım aralığına sahip, daha düşük maliyetli, otomobil konforuna yakın ama motosiklet esnekliğine yakın bir elektrik mobilite aracı üretmek. Prototipler hazır, sadece bu proje başarılı olursa sağlayacağı katma değer 5 yıl içerisinde 4.5 milyar liranın üzerinde olacak."

TEŞVİK VERİLECEK!

Bu dönemde büyük çaplı yatırımları ve global markaları ülkeye kazandırmak gerektiğine işaret eden Varank, "Ben bu kürsüden açık çek veriyorum. Bakanlığımız olarak hangi teşvik ve desteği verebilirsek, yeter ki bu firmalar buraya gelsinler, biz bunları desteklemeye hazırız" diye konuştu.