Gazete Vatan Logo

Yeni sosyal yardım paketi ne? Sosyal yardım başvuruları ne zaman başlayacak? Eğitim, fatura, nakit yardımlar geliyor!

Yeni sosyal yardım paketi geliyor. Hükümet çalışmalara başladı. Kapsam genişletiliyor. Devlet tarafından vatandaşa verilen sosyal yardımların miktarı arttırılıyor. Ayrıntılar belli oldu. Eğitim, fatura, nakit yardımlar kapsamı genişletilerek uygulamaya konulacak. Peki, Yeni sosyal yardım paketi ne? Yeni sosyal yardım paketi ne zaman açıklanacak? Sosyal yardım paketinde neler var? Sosyal yardım başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Yeni sosyal yardım paketi ne? Sosyal yardım başvuruları ne zaman başlayacak? Eğitim, fatura, nakit yardımlar geliyor!

Hükümet, eğitim, fatura desteği ve nakit yardımların kapsamını genişletiyor. Çalışamalara başlandı. Birçok sosyal yardım kaleminin miktarı arttırırlacak ve yeni kalemler gelecek. Peki, Yeni sosyal yardım paketi ne? Yeni sosyal yardım paketi ne zaman açıklanacak? Sosyal yardım paketinde neler var? Sosyal yardım başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

YENİ SOSYAL YARDIM PAKETİ NE, PAKETTE NELER VAR?

Sosyal yardım paketleri yenileniyor. Enerjiden eğitime kadar alanlarda halen devam eden birçok sosyal yardım kaleminin hem kapsamı genişletilecek hem de yardım miktarı artırılacak. NTV’nin haberine göre, yeni sosyal yardım kalemleri de uygulamaya girecek. Bu kapsamda ilk olarak eğitim hayatı devam eden çocuklar için ailelere nakit yardım yapılması planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir araya gelerek sosyal yardımlarla ilgili mevcut durumu gözden geçirip yeni dönemde uygulanacak sosyal yardım politikasını değerlendirdi. Toplantıda sosyal destek paketinde hem mevcut uygulamaların geliştirilmesi hem de yeni sosyal destek uygulamalarının eklenmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, enerji destekleri artacak. Desteklerden yararlanan nüfus sayısı da artacak. Destek miktarı da yükselecek.

YENİ SOSYAL YARDIM PAKETİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sosyal yardım paketinin ayrıntılarının ekim ayındaki kabine toplantısında açıklanması bekleniyor.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA FATURA DESTEĞİ NASIL OLACAK?

Halen konutlarda doğalgaz faturası için en düşük 450 lira ve en yüksek 1150 lira ödeme yapılıyor. Doğalgaz faturası desteği, yılda iki kez sağlanıyor. Doğalgaz desteği, şubat ayında ilk etapta 203 bin aile ile başladı.

Elektrik desteği ise 216 liraya kadar veriliyor. Elektrik desteğinden yararlanan aile sayısı, bu yıl içinde 2,1 milyondan 4 milyona çıktı.

Böylece hanelere enerji desteği bin 366 liraya kadar çıkıyor.

Yapılacak yeni düzenlemeyle doğalgaz ve elektrik yardımından yararlanan aile sayısı artacak. Yardım miktarı da yükselecek.

EĞİTİM YARDIMI VE AİLE DESTEK PAKETİ YARDIMLARI ARTACAK MI?

Haberin Devamı

Çocuklara eğitim yardımı yapılacak. Eğitim hayatı süren çocuklar için ailelere nakit yardım yapılacak. Böylece okula giden çocuklar için sağlanan kitap ve okul araç gereci yardımlarına nakit yardım da eklenecek.

Aile destek yardımı da genişletilecek, rakamları artacak. Aile destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca 450, 550 ve 600 lira ödeniyor. 4 milyon başvuru yapıldı, 1,6 milyon aileye hak sahipliği verildi. 831 bin haneye 428 milyon lira ödeme tamamlandı.