Gazete Vatan Logo

Yatırım fonlarının gözdesi Beyoğlu

MIPIM Fuarı’nda belediyeler, projelerini tanıttı. Beyoğlu Belediyesi, BIG ile yatırımcıların ilgisini çekerken Hainz, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Blackstone, Abraaj Capital, Al-Futtaim, Amstar gibi yatırımcılarla görüştü

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’in ikinci gününde Türkiye’nin büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri ön plana çıktı. Kentsel dönüşümden şehircilik projelerine kadar çeşitli projeleri için yatırıcımlarla bir araya gelen belediyeler, hem yatırımcıların görüşlerini aldı, hem de bu projelerine yatırım için çağrı yaptı. Fuarda Antalya, Balıkesir, Ankara Büyükşehir Belediyeleri standla, Beyoğlu Belediyesi maketle, Gaziosmanpaşa Belediyesi de ziyaretçi olarak katıldı.

Birebir görüşmeler yapıldı

MIPIM’de en kalabalık katılımı İstanbul’un Beyoğlu Belediyesi gerçekleştirdi. İstanbul Çadırı içinde maketi bulunan Beyoğlu Belediyesi, 32 yatırımcıdan oluşan Beyoğlu Investors Group (BIG) adı altında fuarda projelerini yatırımcılara tanıttı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde BIG üyeleri, ABD’nin önde gelen yatırım firmaları Hainz ve Goldman Sachs ile dünyanın önemli yatırımcıları arasında bulunan Morgan Stanley, Blackstone, Abraaj Capital, Al-Futtaim, Amstar, Bilfinger, Aerium, HB Reavis ve Grosvenor ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Dünya markası olacak

Abraaj Capital yetkilileri; yatırım ajansı mantığıyla tasarlanan ve kamu ile özel sektörü bir araya getiren BIG’in oluşum sürecini; yatırımcıların yürüttüğü projeleri dinlediler. İstanbul Çadırı’nı ziyaret eden Rusya Şehircilik Bakanı Mikhail Men, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la görüştü ve BIG üyelerini Nisan’da Rusya’ya özel bir ziyaret için davet etti. BIG üyeleri bugün de 21 yatırımcı ile bir araya gelerek görüşmeler yapacak. Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı, Haliçport ve Galataport gibi yeni projelerle aktif yatırım değerinin 40.8 milyar TL’yi bulacağını öngörüyoruz. Burada gördüğümüz yoğun ilgi ile Beyoğlu’nun dünya markası bölgelerden biri olacağı konusunda hiç şüphemiz yok” dedi.

MIPIM İstanbul’a gelebilir

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM’in CEO’su Filippo Rean ile görüştü. Demircan, “2019’da Haliçport bittiğinde İstanbul’da MIPIM’I düzenlemeyi teklif ettik. Filippo da bu teklife sıcak baktıklarını ve bunu düşünebileceklerini söyledi” dedi.

Haberin Devamı

Dubai’den sonra Avrupa’da tanıttı

Kuzu Grup, ilk kez Dubai’de Cityscape fuarında tanıttığı Sea Pearl projesini, bu kez de MIPIM fuarında Avrupalı yatırımcılarla buluşturdu. İstanbul Çadırı’nda sergilenen proje, şu anda ön talep aşamasında bulunuyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Ataköy sahilinde 2.7 milyar dolara gerçekleştirdikleri Sea Pearl projesinin tüm hızıyla ilerlediğini, 18 Mart’ta Türkiye’de lansman yapılacağını açıkladı. Kuzu, fuara Türkiye’nin gayrimenkul pazarını tanıtmak ve projeyi yatırımcılarla buluşturmak için katıldıklarını anlattı.

İtalyan yatırımcı Balıkesir’e geliyor

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in 15 ilçe belediye başkanı ile fuara katıldıklarını ve Balıkesir’de gerçekleştirmeyi planladıkları 60 proje için yatırımcılara çağrı yaptıklarını söyledi. Enerji, turizm ve lojistikle ilgili projeleri olduğunu anlatan Uğur, “Cunda’da 1.200 yat kapasiteli 4 yat limanı, Çay deresi projesi, Gönen’de termal yatırım gibi projeler var. Bunlar için yatırımcılarla görüşüyoruz. İtalyan bir yatırımcı grup ile görüştük, Balıkesir çok cazip geldi ve 6-7 Mayıs’ta düzenlenecek Gelişen Kentler Zirvesi’ne katılıp şehri yatırım için inceleyeceklerini söylediler” dedi. Uğur; ayrıca enerji, metal ve kimya sektörlerinden 10 milyar dolarlık yatırımın Balıkesir’de şirketler tarafından yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ATO’dan 4 proje

Ankara Ticaret Odası (ATO), MIPIM’de 4 projeyi görücüye çıkardı. Bunlardan en büyüğü Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankapark projesi oldu. 30 metrekarelik Ankapark maketinin yanı sıra Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi, Podium AVM ve Otonomi projelerinin maketleri sergilendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ziyaretçi olarak katıldığı fuarda yerli ve yabancı yatırımcılarla görüştü.Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve Boğaçayı projelerini tanıttı. 137 hektar alanda kentsel dönüşüm başlatan belediye, ‘çılgın projesi’ olarak adlandırdığı Boğaçayı projesiyle Antalya’ya 40 kilometre sahil kazandıracak.

Haberin Devamı