Gazete Vatan Logo

Yabancı yatırımcının yeni başkanı Ahmet Erdem oldu

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED, yeni yönetimini seçti. Yeni Başkan Ahmet Erdem, Türkiye’nin küresel rekabetçiliğinin yükseltilmesi ve yatırımcı için çekim merkezi olması için çalışacaklarını söyledi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’in 34. Olağan Genel Kurulu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda derneğin yeni dönem yönetim kurulu seçildi. Ahmet Erdem, Ahmet Ümit Danışman, Ebru Özdemir, Emin Fadıllıoğlu, Galyafrayman Molinas, Gökhan Öğüt, Hakan Kırımlı, Hasan Alpalemdar, Haydar Yenigün, Kubilay Özerkan, Meral Eredenk Kurdaş, Pınar Abay, Steven Young, Tamer Özmen ve Tankut Turnaoğlu yeni yönetimi oluşturan isimler olurken Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem seçildi.

Yoğun dönem bekliyor

Ahmet Erdem konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu yıl YASED’in 35’inci yılı… 35 yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırım akışından hak ettiği payı almasına yönelik çalışmalarımız sürecektir. Aynı zamanda ülkemizdeki yatırımcıların sürdürülebilir performansının ve verimliliğinin artırılmasına yönelik projelerimiz de son hızla devam edecektir. YASED olarak, 2015-2017 döneminde de yoğun bir çalışma programı bizleri bekliyor. Bu dönem devam eden çalışmalarımızın sonuçlarının tüm paydaşlarımız nezdinde daha da geliştirileceği ve önerilerimizin hayata geçirilmelerini teminen aksiyonlar alınacağı bir dönem olacaktır. Önümüzdeki dönemde de, ülkemizin küresel arenada rekabetçiliğinin daha da yükseltilmesi ve uluslararası yatırımcılar için bir çekim merkezi olarak konumlandırılması amacıyla YASED, itici bir güç olarak sorumluluk almaya ve üyeleriyle birlikte çalışmaya devam edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı