Gazete Vatan Logo

Yabancı pilot almaya devam!

Yabancı pilot almaya devam!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, pilot ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Türkiye’de yok mu? Bazı okullardan var ama bizim kriterlere uymadıkları için alamıyoruz. Kimse kusura bakmasın” dedi. THY Uçuş Eğitim Akademisi’nden 2 yıllık eğitim sonucunda mezun olup, pilot brövelerini takan 63 öğrenci için Atatürk Havalimanı’nda tören düzenlendi. Törene katılan Kotil, THY’nin dünyanın en iyi havayolu firmalarından birisi olduğunu ifade ederek, yeni pilotları tebrik etti. Kotil, THY Uçuş Eğitimi Akademisi’ni tamamlayan 63 pilotun THY’de göreve başlayacaklarını söyledi. Bu yıl 60 milyon civarında yolcu hedeflediklerini belirten Kotil, şöyle konuştu:


“Pilot ihtiyacımız var. Türkiye’de yok mu? Bazı okullardan var ama bizim kriterlere uymadıkları için alamıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Belirli bir kaliteyi sağlamak zorundayız. O pilotlar için ‘emniyetsiz’ demek istemiyorum ama bizim kriterlere uymuyor. Dolayısıyla yabancı almaya devam edeceğiz.”

THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Ahmed Bora, halen THY bünyesinde 400’ü yabancı 3 bin 300 pilotları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı