Gazete Vatan Logo

Vekil adaylarının ‘fiyaka’ yarışı rekor getirdi!

ABD’li erkek giyim markası Brooks Brothers, Türkiye’deki 3’üncü mağazasını Ankara’da açtı. Seçimlere hazırlanan milletvekili aday adaylarının mesken tuttuğu Ankara’daki mağaza, 4 günde İstanbul’da Zorlu’daki mağaza kadar ciroya ulaştı

Başkanların markası olarak bilinen ve 200 yıllık bir geçmişe sahip olan ABD’li erkek giyim markası Brooks Brothers, Aralık 2013’de İstanbul Zorlu Center ile girdiği Türkiye pazarında hedef büyüttü. Türkiye distribütörlüğünü Rahki Koç’un kişisel yatırımı olan RMK Classic Giyim’in yaptığı Brooks Brothers, Mart 2014’te Akasya Acıbadem’de hizmete giren ikinci mağazanın ardından Mart 2015’de Ankara Panora AVM’de üçüncü mağazasını açtı. Haziran ayındaki genel seçim öncesinde milletvekili aday adaylarının mesken tuttuğu Ankara’da açılan mağaza beklenenin üzerinde ilgi gördü. Mağaza 4 günde 15 ay önce açılan Zorlu mağazasını yakaladı.

Merkez sırrı öğrenmek istedi

Markanın Türkiye’deki başarısının ses getirdiğini belirten Brooks Brothers’ın Türkiye CEO’su Füsun Kuran, “Başta Avrupa CEO’su olmak üzere tüm üst düzey marka yetkilileri başarımızın sırrını öğrenmek istiyor. Ankara mağazamız ise ilk 4 gününde, Zorlu Center’daki performansı yakaladı.Biz 15 ayda 8000 gömlek sattık. Fiyatların 2 bin 500 euro civarında olduğu kişiye özel dikilen takımlardan 75 tane sattık. Haziran’da yapılacak genel seçimlerin takım satışlarına etkisinin olacağı söyleniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk Edwards Akmerkez’e

Edwards markasının da artık RMK Classic Giyim çatısı altında olduğunu hatırlatan Füsun Kuran, 5 yıl içinde 15 mağazaya ulaşmayı planladıklarını söyledi. Kuran, şöyle konuştu: “Edwards için yeni yapılanma sürecine girdik. Brooks Brothers’ın genç koleksiyonu Red Fleece tasarımlarının yanı sıra sürpriz markaların da yer alacağı yeni konseptimizin çok beğenileceğini düşünüyorum. Edwards, halen İstanbul Zincirlikuyu ve Kalamış Marina mağazalarıyla hizmet veriyor. Yakında Akmerkez’de yeni mağazamızı açacağız. 5 yıl içinde mağazaların sayısını 15’e çıkarmak istiyoruz. Eskiden ahşap tekne gibi olan konsept şimdi beyaz, genç, çağdaş çizgilere sahip. Fiyatların 4 bin 500 TL civarında olduğu özel dikim takımlardan ayda 20 tane yapılıyor. Özel dikim günleri organize edeceğiz. Marka karması için birkaç tane Türk tasarımcıyla da anlaşacağız.”

Haberin Devamı

4 mağaza daha açacak

Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’de 4 mağaza daha açmayı hedeflediklerini söyleyen Füsun Kuran, ilk etapta İzmir mağazasının açılacağını, ardından Adana’nın geleceğini belirtti.