Gazete Vatan Logo

TYP numarası nasıl alınır? TYP numarası nedir, nasıl öğrenilir? İŞKUR TYP numarası alma ve sorgulama!

TYP numarası nasıl öğrenilir, TYP numarası nasıl alınır? İŞKUR TYP numarası hizmetli alımı kapsamında merak ediliyor. Alımlarla ilgili süreç devam ederken TYP numarası için yapılan aramalar da arttı. Başvuruda bulunmak isteyenler TYP numarası nerede yazar, TYP numarası nedir, ne demek? Sorularına yanıt arıyor.

TYP numarası nasıl alınır? TYP numarası nedir, nasıl öğrenilir? İŞKUR TYP numarası alma ve sorgulama!

İŞKUR tarafından uygulanan TYP (Toplum Yararına Program) programında işsizlerin işgücü piyasasına uyumları gerçekleştirilir. Ocak ayında alımlar devam ederken programa başvuru yapacaklar TYP numarası nasıl alınır? TYP numarası nedir, nasıl öğrenilir? Sorularına yanıt arıyor. İşte İŞKUR TYP numarası alma ve sorgulama…

TYP NUMARASI NEDİR?

Toplum Yararına Programı ile MEB bünyesine personeller alınması hedefleniyor. Başvurular da İŞKUR üzerinden ilerliyor. Bu nedenle TYP'ye kayıt olmak için İŞKUR'a başvurulması gerekiyor. Yapılan başvurunun ardından adaya verilen numara ile işlem takibi yapılıyor.

İŞKUR sayfasında TYP, şu ifadelerle tanımlanmıştır:

"İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır."

Haberin Devamı

TYP NUMARASI NASIL ALINIR ve ÖĞRENİLİR?

TYP numarası, ilan için başvuruda bulunulması durumunda sistem tarafından otomatik olarak belirlenir. TYP numarası almak için;

"esube.iskur.gov.tr" adresine giriş yapılır ve üst menüde yer alan ONLİNE İŞLEMLER seçeneğine gidilir.

Ekrana gelen sayfadan ARA butonun basınca TYP ilanları gelecektir. SEÇ kısmının altında yer alan numara TYP numarasıdır. Bu numaraya giderek başvuru yapılabilir.

İŞKUR TYP NUMARASI ALMA VE SORGULAMA

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx linkinden giriş yapılarak bilgilerin eksiksiz doldurulmasının ardından TYP numarası ile sorgulama yapılabilir.