Gazete Vatan Logo

Türkler 'Doğal Kıvrım' dedi

Türk kadını jean’le çekici olmak istedi, bedeni saran ‘Doğal Kıvrım’ı tercih etti

LevI’s’ın bedenine uygun jean bulamayan kadınlar için yarattığı beden şeklini esas alan Curve ID konsepti, Türk kadınlarından büyük ilgi gördü. 2 ay içinde satışların yüzde 50’sini bu konseptin sunduğu kalıplardaki satışlar oluştururken Türk kadınları, belini belirginleştirmek ve bedenini daha çekici hale getirmek için ‘Doğal Kıvrımlar’ı tercih etti.

Bedenine uygun jean bulamayan kadınlar için beden ölçüsünü değil beden şeklini esas alan ‘Curve ID’ konseptini geliştiren Levi’s, belleri belirgin, bedenleri çekici hale getiren bu yeni tasarımla Türk kadınlarını yeniden jeanle barıştırdı. Levi’s‘ın Slight Curve (Zarif Kıvrımlar), Demi Curve (Doğal Kıvrımlar), Bold Curve (Çarpıcı Kıvrımlar) olmak üzere 3 farklı kalıpta geliştirdiği bu jean’ler, 2 ay içinde kadın jean satışlarından yüzde 50 pay kaparak Türkiye pazarında büyük ilgi gördü.



Ağustos ayı sonu itibarıyla Levi’s Curve ID koleksiyonu tüm dünyayla aynı anda Türkiye’deki mağazalarda da satışa sunulmaya başlanırken; Türk kadınlarının pantolonun vücudu bir türlü hoş göstermediğinden yakındığı bu yüzden vücudun tüm kıvrımlarını saran, beli belirginleştiren ve bedeni daha çekici hale getiren ‘Demi Curve’ kalıba yöneldiği belirlendi.

Her kıtadan farklı talep var

Levi’s Türkiye yönetiminin verdiği bilgiye göre, Türk kadınları jean’i vücudunu daha çekici hale getirmek için tercih ederken Avrupalı kadınlarla da aynı tüketim eğilimine sahip... Asyalı kadınlar ise düz belli ve yassı kalçalı kadınlar için önerilen ‘Slight Curve’ yani ‘Zarif Kıvrımlar’ olarak tanımlanan kalıp çeşidine yöneliyor. Bu tipteki kadınların jean’lerin basenlerine oturduğundan ama bellerin de çok sıkı olmasından şikayet ettiğine dikkat çeken yetkililer, “Bu kalıp sayesinde jean bele, basene ve baldırlara tam oturuyor, kıvrımları güzelleştiriyor” dedi.

Tavsiyeyle geliyorlar

ABD kıtasında ise ‘Çarpıcı Kıvrımlar’ tercih edilmiş son 2 ay içinde... Belirgin beli ve özgün kıvrımları olan kadınların ‘bel arkasındaki boşluktan’ yakınmasından yola çıkılarak yaratılan bu kalıpla beller tamamen sarılmış.

“Mükemmel jean için beden ölçüsünün değil, şeklinin önemli olduğunu söylediğimizden beri her yaş kategorisinden birçok kadın mağazamıza geliyor” diyen Levi’s Türkiye yetkilileri, kendisine yakışanı bulamadığından jean giymeyi bırakmış kadınların bile yeni kalıplardan çok memnun kaldıklarını gözlemlediklerini açıkladı. Bu koleksiyonla ‘tavsiye’ mekanizmasının da çok iyi çalıştığına dikkat çeken yetkililer, “Pek çok kadın müşterimiz, önce koleksiyonun ürünlerini deneyen ve memnun kalan arkadaşlarının tavsiyesine uyarak mağazalarımıza geliyor ve koleksiyonu soruyor” diye konuştu.

EN AZ 10 JEAN DENENİYOR

Levi’s yetkilileri, GFK’nın yaptığı bir araştırmanın kadınların yüzde 54’ünün satın alacakları jean’i bulmadan önce en az 10 pantolon denediğini ortaya koyduğunu belirtiyor.

KOLEKSİYONUN FİYATI 109-179 TL ARASINDA

Çarpıcı Kıvrımlar’da 12, Doğal Kıvrımlar’da 17, Zarif Kıvrımlar’da 2 adet renk alternatifi sunulurken koleksiyonun fiyatı ise 109 ile 179 TL arasında değişiyor. Yetkililer, her sezon müşterilerin sevdikleri kalıpların yeni yıkamalarını bulabileceklerini belirtiyor.

Kalıbını bulmak için internete giren % 30 arttı

İNTERNET sitelerinde Levi’s Curve ID kalıplarının nasıl geliştirildiği, özellikleri ve getirdiği yenilikleri anlattıklarını söyleyen Levi’s yetkilileri, ‘Digital Fitting Room’ uygulamasıyla kadın müşterilerine hangi Curve ID’ye ait olduğunu öğrenme fırsatı verdiklerini belirterek “Dijital Fitting Room uygulamasını başlattıktan sonra internet sitemize girenlerin sayısında yüzde 30 artış yakaladık” dedi.

DİPNOT: Levi’s 1934 yılında dünyada doğrudan doğruya kadınlar için üretilen ilk jean’i piyasaya sundu.

BU HAFTA BUNLARI DUYDUK

Fransız devin arayışı



Nişantaşı’ndaki mağazasının ‘soft opening’ denilen açılışını yapan Fransız moda devi Chanel, şimdiden ikinci bir lokasyon için arayışa girmiş. Ünlü markanın rotasında İstinye Park’ın ‘lüks marka caddesi’nin olduğu belirtiliyor. 1-2 markanın yerini Chanel’e bırakmaya niyetli olduğunu söyleyelim...

Demirören’den ‘dekorasyona başlayın’ mesajı geldi

DEMİRÖREN Grubu’nun Beyoğlu’nda inşaatını sürdürdüğü AVM’de kiracılara 3 katlık bölüm için ‘Dekorasyonlarınıza başlayın’ mesajı gelmiş... AVM’nin giriş bölümünü GAP ve Sephora, alt katını Electro World, üst katını ise Virgin kapatmış, açılışı için ise 15 Aralık tarihi dillendirilmeye başlanmış... Mağaza m2 fiyatlarının 100-150 dolar olduğu merkezin ‘yeme-içme’ bölümünde ise m2 fiyatları 200 dolar seviyesine yükselirken yer bulmayı kafasına koyanlar ‘giriş parası’ bile vermek istiyormuş...

Demsa’nın Maçkası’nı işletmek için devler sırada

Perakende sektörünün en gözde gruplarından Demsa, SGK’nın mülkiyetindeki Maçka Oteli’nin arazisini yapılan ihalede en yüksek teklifi vererek 166 milyon liraya satın almıştı. Arazide yeni bir otel yapmak için harekete geçen Demsa Group’un otelinin işletmesi için Bulgari, Armani ve Mandarin gibi grupların adlarının geçtiği, özellikle İstanbul’da olmak için her imkanı zorlayan Mandarin’in çok istekli olduğu da kulağımıza gelenler arasında... Ayrıca grubun otelin alt katını da yine Nişantaşı-Maçka’nın ruhuna uygun ve bol markalı bir ‘alışveriş’ alanı haline getirme planı da var...

Romantiklere hediye kahvaltı



BİR.CicekAl.com, İstanbul’daki müşterilerine KDV dahil 45 TL fiyatla satışa sunduğu cam vazoda kırmızı gülden, hafta içi ve Cumartesi günü, Pazar sabahı için sipariş etmeleri halinde, Börrek’ten 2 kahvaltı paketi hediye ediyor.

Star City 100 bin komşusunu ‘kahve’ye çağırdı



YENİBOSNA’da faaliyete geçen Star City, başlattığı farklı bir kampanya ile outlet AVM’ye komşu semtlerdeki 100 bin eve giderek ‘kahveye’ davet etti. Star City Outlet Genel Müdürü Bülent Kural, “Kuru kuruya broşür dağıtmaktansa, kültürümüzde hatırı olan kahve davetini seçtik. Star City’ye yakın 100 bin evin kapısını çaldık ve kapıyı açanlara davetimizi yüzü yüze, evde bulamadıklarımıza ise kapılarına astığımız özel davetiyelerle yaptık” dedi. Kapısında asılı Star City davetiyesini bulan herkes, bu davetiyeyle outlet AVM’ye gittiğinde kahve içebiliyor.

Haberin Devamı