Gazete Vatan Logo

Türkiye rüzgarına Almanlar da kapıldı.

Alman Şansölyesi ile birlikte Türkiye'ye gelen 600 Alman işadamı önce Türk partner bulup iş imkanlarını araştırmaya başladı

733 milyar euro ihracat ile dünya şampiyonu olan dünya sanayi devi Almanya'nın sanayicileri ve tüccarları da Türkiye modasının büyüsüne kapıldı. '1. Türk-Alman Ekonomi Kongresi' ne Almanya'dan 600'ün üzerinde işadamı katıldı. 2004 sonuna kadar toplam sayıları bin 300'ü bulan Alman şirketleri Türkiye'de 4.5 milyar euroya yakın yatırım yapmışlardı. Sadece 2005-2007 yılları arasında bu yatırım tutarının aşılması bekleniyor.

Kongreye, Türkiye'den ve Almanya'dan toplam cirosu 800 milyar euroyu ulaşan bin 200 işadamı katıldı. İşadamlarının yeni işbirliği imkanlarını, iki ülkenin yatırım fırsatlarını ve pazardaki son gelişmeleri ele alacağı kongreye, Mercedes Benz, Metro AG, Siemens gibi Almanya'nın en büyük firmalarının üst düzey temsilcileri de katılıyor.

Siemens AG Yönetim Kurulu Başkam Dr. Klaus Kleinfeld, "Türkiye bir yatırım merkezi olarak çok büyük gelecek vaat ediyor" dedi..

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Till
Becker, 40 yıldır Türkiye'de olduklarım, Türkiye'deki büyük pazar potansiyelinin burada yatırım yapmalarının önemli bir nedeni olduğunu vurguladı. Becker, Türkiye'deki çalışanların yüksek vasıflı olduğunun altım çizdi ve "Çalıştığım 5 ülke içinde en değerli, en vasıflı işçi kalitesi Türkiye'de. Dünyaya açık ve çalışkan bir işgücü. Bu sayede de Almanya standartlarına uyan kaliteye ulaştık" dedi.

Haberin Devamı