Gazete Vatan Logo

Türkiye bizim için yetenek havuzu

Danfoss Grubu Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Kim Fausing, “Türkiye’yi bir yetenek havuzu olarak görüyoruz. Buradan insan kaynağı alıp başka yerlerde de kullanmak istiyoruz” dedi.

Türkiye bizim için yetenek havuzu

Isıtma, soğutma ve enerji kontrol sistemleri şirketi Danimarkalı Danfoss Grubu’nun Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Kim Fausing, Türkiye’yi bir yetenek havuzu olarak gördüklerini belirterek, “Türkiye’de eğitimli, iş algısı yüksek insan sayısı çok fazla, bu nedenle Türkiye’deyiz. Açıkçası buradan biraz insan kaynağı alıp onları başka yerlerde de kullanmak istiyoruz” dedi.

Fausing, Danfoss için Türkiye’nin çok önemli olduğunu çünkü inanılmaz bir potansiyel barındırdığını anlattı. Türkiye’de yatırım yapmaya ve faaliyetleri artırmaya devam ettiklerini aktaran Fausing, Danfoss’u Türkiye’de güçlendirmek istediklerini belirterek, “Yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz. Enerji verimliliği konusunda Türkiye’de çok büyük bir ilgi görüyoruz” diye konuştu.

Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanlığı’nı Levent Taşkın’ın yaptığı Danfoss , yıllık cirosu 5 milyar euro cirosu olan bir grup... Türkiye’de geçen yıl yüzde 20 büyüdü.