Gazete Vatan Logo

Turkcell mühendislerine yeni ders: Sürücüsüz araç

Türkiye’nin Otomobili projesinde yer alan 5 babayiğitten biri olan Turkcell, sürücüsüz aracın yaratıcısı Sebastian Thrun’un kurucusu olduğu eğitim platformu Udacity ile birlikte çalışanlarını geleceğe hazırlıyor.

Turkcell mühendislerine yeni ders: Sürücüsüz araç

Türkiye’nin Otomobili projesinde yer alan 5 babayiğitten biri olan Turkcell, sürücüsüz aracın yaratıcısı Sebastian Thrun’un kurucusu olduğu eğitim platformu Udacity ile birlikte çalışanlarını geleceğe hazırlıyor. Turkcell Akademi ve Udacity işbirliğinde hayata geçirilen Digital Masters, insan kaynağının uzmanlık seviyesini üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Digital Masters dersleri Kasım ayının ikinci yarısında başlıyor. Eğitimi almak isteyen Turkcell çalışanları, veri analizi, makine öğrenmesi, yapay zeka, veri madenciliği programlama ve iş analizi konularında yoğun bir programa dahil olacaklar. Sunduğu içerikle standart eğitim programlarından farklılaşan Digital Masters ile yeni nesil teknolojiler konusunda halihazırda sektörde bulunmayan nitelikte insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Digital Masters katılımcılara yeni dünyada öne çıkacak ürün ve servislerin geliştirilmesi için gereken perspektifi kazandırmayı hedefliyor.

Geleceği tasarlıyor

Eğitim programı kapsamında verilecek eğitimlerle çalışanlar, spesifik konularda uzmanlaşarak yeni nesil servislerin geliştirilmesinde aktif rol üslenecekler. Endüstri 4.0 ile boyut değiştiren dünyayı daha iyi anlayacak, buna bağlı olarak iş hayatında gerekecek yetkinliklere hazırlanacaklar.

Haberin Devamı

Digital Masters programını, dijital dönüşümünü tamamlayan Turkcell’i, küresel oyuncular ligine taşıyacak en önemli adımlardan biri olarak nitelendiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şunları söyledi: “Türkiye’nin yerli otomobilinin üretimi için üstlendiğimiz görevle, sorumluluğumuz daha da artıyor. Digital Masters programıyla yetkinleşecek insan kaynağımız sayesinde bu sorumlulukları gerektiği gibi yerine getireceğimize inanıyoruz. Endüstri 4.0 ile kuralların yeniden yazıldığı dünyada, yetkin insan kaynağımızla geleceği tasarlayacağız.”

Ürün geliştirecekler
Digital Masters programı, temel ve ileri olmak üzere iki farklı seviyeden oluşuyor. Program kapsamında katılımcılar derslerde aldıkları teorik bilgileri yapacakları ürün geliştirme çalışmalarıyla pratiğe dökecekler.

Haberin Devamı