Gazete Vatan Logo

Trafik sigortasına zam geldi mi, ne kadar zam geldi? Trafik sigortası Resmi Gazete’de! Trafik sigortası haziran ayı primleri ne kadar oldu?

Trafik sigortası zammı 2022 hakkında yapılan aramalar arttı. Trafik sigortasına yüzde kaç zam geldi, trafik sigortasına zam geldi mi? sorularına yanıt aranıyor. Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile trafik sigortası haziran ayı primleri zamlandı. Peki, Trafik sigortasına ne kadar zam geldi, haziran ayı primleri ne kadar?

Trafik sigortasına zam geldi mi, ne kadar zam geldi? Trafik sigortası Resmi Gazete’de! Trafik sigortası haziran ayı primleri ne kadar oldu?

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan yayımlanan kararla Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Peki, Trafik sigortası ne kadar zamlandı? İşte trafik sigortası zammı haziran…

TRAFİK SİGORTASINA ZAM GELDİ Mİ, NE KADAR ZAM GELDİ, YÜZDE KAÇ?

Değişiklikle, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.

Trafik sigortası priminde aracın yakıt cinsi ve emisyon değerine göre yüzde 10 olan indirim ve artırım yetkisi yüzde 20 olacak. Trafik sigortası primi, hasar maliyetleri dikkate alınarak yüzde 50 oranında azaltılabilecek veya yüzde 50 oranında artırılabilecek.

TRAFİK SİGORTASI NE KADAR ZAMLANDI?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi verilerine göre mayıs ayında İstanbul'da otomobiline ve hasar durumuna göre azami prim miktarı 1286 ila 5848 lira arasında değişiyordu.

Son zamla beraber bu miktarlar 1608 ila 7310 TL arasında değişecek.

Haberin Devamı

Eğer bugünkü karar olmasaydı, aylık zam oranı yüzde 2.25 olarak belirlenmişti. Dolayısıyla azami primler 1.314 ila 5.979 TL aralığında olacaktı.