Gazete Vatan Logo

TOKİ peşinat ne kadar 2022? TOKİ ödeme şartları nasıl, sabit mi, sosyal konut ödemeleri ne zaman başlıyor, sözleşme ne zaman imzalanır? Ödeme planı detayları…

TOKİ başvuruları 14 Eylül -31 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Cumhurbaşkanı TOKİ sosyal konut projesine yönelik yaptığı açıklamada "608 bin lira fiyata sahip 2 art 1 konutlarımıza, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabileceklerdir." dedi. Projede gençler ve emeklilere yüzde 20, şehit yakınları ve gazilere yüzde 5, engellilere yüzde 5 ve diğer vatandaşlara da yüzde 50 kontenjan ayrılacak. Peki, TOKİ peşinat ne kadar? TOKİ ödeme şartları nasıl, TOKİ ödemeleri sabit mi, ne zaman başlıyor, sosyal konutlar sözleşme ne zaman imzalanır? İşte TOKİ ödeme planı detayları…

TOKİ peşinat ne kadar 2022? TOKİ ödeme şartları nasıl, sabit mi, sosyal konut ödemeleri ne zaman başlıyor, sözleşme ne zaman imzalanır? Ödeme planı detayları…

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşıldı. Binlerce dar gelirliyi ev, iş yeri ve arsa sahibi edecek projenin ödeme planı ve peşinatına ilişkin detaylar sorgulanmaya başlandı. Daire, arsa ya da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ peşinat ne kadar, TOKİ ödeme şartları nasıl, sabit mi, sosyal konut ödemeleri ne zaman başlıyor? gibi sorulara yanıt aramaya başlandı. İşte TOKİ ödeme planına ilişkin detaylar…

TOKİ peşinat ne kadar, ödeme planı nasıl?

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak. Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak.

Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

Hane halkının gelirinin yüzde 30’unu sınırı dikkate alındığında İstanbul’da ödenecek en yüksek aylık taksit 4.800-9.600 TL diğer illerde 4.200-8.400 TL olacak.

Haberin Devamı

TOKİ ödeme şartları nelerdir?

Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.

Değeri 850 bin lira olan 3+1 evler için yüzde 10’a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınacak. Geri kalan Geri kalan 764 bin 880 bin lira liralık kısım aylık 3 bin 187 liralık taksitlerle 240 ay vadeyle ödenecek.

Değeri 608 bin lira olan 2+1 evler için yüzde 10’a tekabül eden 60 bin 800 lira peşinat alınacak. Geri kalan 547 bin 200 liralık kısım aylık 2 bin 280 liralık taksitlerle 240 ay vadeyle ödenecek.

Sözleşme imzalandığı anda taksitler başlıyor.

TOKİ ödemeleri sabit mi?

 TOKİ’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklama şöyle; “Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.”

Haberin Devamı