Gazete Vatan Logo

TOKİ ödeme planı 2022 nasıl olacak? Halkbank TOKİ ödemesi nasıl yapılır, TOKİ ödemeleri ne zaman başlar, her yıl artacak mı, faizli mi?

TOKİ başvuruları 14 Eylül tarihinde başladı, 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. TOKİ başvuruları, Halk Bankası ve Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştiriliyor. Projelere göre başvuru yapılacak bankalar değişiklik gösteriyor. Peki, TOKİ ödemeleri nasıl olacak, Halkbank TOKİ ödemesi nasıl yapılır? TOKİ ödemeleri ne zaman başlar, her yıl artacak mı, faizli mi? İşte TOKİ ödemeleri…

TOKİ ödeme planı 2022 nasıl olacak? Halkbank TOKİ ödemesi nasıl yapılır, TOKİ ödemeleri ne zaman başlar, her yıl artacak mı, faizli mi?

TOKİ ödeme planı ve taksitleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin detaylarını açıkladı. Başvurular 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki, TOKİ ödemeleri nasıl olacak, ne zaman başlıyor? TOKİ ödemeleri ne kadar, her yıl artacak mı, faizli mi?

TOKİ ÖDEME PLANI 

2+1 konut ödeme planı:
2 bin 280 lira taksit
Toplam; 608 bin lira
240 ay vade

3+1 konut ödeme planı:
3.187 lira taksit
Toplam; 850 bin lira
240 ay vade

TOKİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAR? 

TOKİ'nin taksit ödemeleri sözleşme imzalama tarihinden sonra başlaması bekleniyor.

Projede gençler ve emeklilere yüzde 20, şehit yakınları ve gazilere yüzde 5, engellilere yüzde 5 ve diğer vatandaşlara da yüzde 50 kontenjan ayrılacak. 

TOKİ ÖDEMELERİ HER YIL ARTACAK MI, FAİZLİ Mİ?

Konutlar hak sahiplerine %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Haberin Devamı

Başvuruların kabul edileceği yer: Projesine göre T. C. Ziraat Bankası A.Ş./T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje ilindeki yetkili şubeleri (Projelerin Bankası ekli listede belirtilmiştir.)

Başvuru sahipleri;

Nüfus Cüzdanı ile birlikte; Projenin bulunduğu ildeki yetkili Banka Şubelerinde "Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi" imzalayacaktır.

Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "Hak Sahipliği" onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az % 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait "Belge" ile başvuru yapabilecektir. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecektir. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

Haberin Devamı

Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belge" ile başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru sahibi;

E-devlet üzerinden, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan "Konut İşyeri Başvuru" hizmeti ile başvuru yapabilmektedir.

Başvuru ekranında ve ilan metninde başvuru şartları ile ilgili bilgilendirme yer almaktadır.

E-Devlet üzerinden projeyi seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru durumunuzu E-Devlet Başvuru Listesi ekranından takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet başvuruları 28/10/2022 tarihinde sona erecektir.

E-Devlet üzerinden Engelli ve Emekli kategorisinden başvuranlar için, sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge istenecektir.

E-devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir. Aksi halde mevcut başvuru iptal edilecektir.

Başvuru işlemlerini E-Devlet üzerinden yapan vatandaşların başvuru işlemleri yukarıda belirtilen şekilde tamamlanacak olup, ayrıca Banka şubelerinden başvuru için işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri başvuruları sadece Banka Şubelerinden alınacaktır.

E-DEVLET TOKİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

Hak sahiplerine konutlar;
-%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.
-Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Haberin Devamı