Gazete Vatan Logo

TOKİ kampanyasından kimler faydalanacak? Emekli ve gençlere kaç TOKİ konutu ayrıldı? TOKİ sosyal konut taksitleri ne kadar olacak?

Milyonların beklendiği en büyük TOKİ sosyal konut projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak. Peki, TOKİ kampanyasından kimler faydalanacak? Emekli ve gençlere kaç TOKİ konutu ayrıldı? TOKİ taksitler ne kadar olacak? TOKİ ödemeleri kaç yıl olacak? İşte detaylar…

TOKİ kampanyasından kimler faydalanacak?  Emekli ve gençlere kaç TOKİ konutu ayrıldı? TOKİ sosyal konut taksitleri ne kadar olacak?

Milyonların gözü kulağı TOKİ sosyal konut projesindeydi. Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak. Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir. Peki, TOKİ kampanyasından kimler faydalanacak?  Emekli ve gençlere kaç TOKİ konutu ayrıldı? TOKİ taksitler ne kadar olacak? TOKİ ödemeleri kaç yıl olacak? İşte detaylar…

TOKİ KAMPANYASINDAN KİMLER FAYDALANACAK? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında TOKİ sosyal konut projesinden faydalanacak kesimi açıkladı:

“Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Gençlerimiz için de bir kontenjan oluşturduk. 50 binini de gençlerimize tahsis ettik.”

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİTLERİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maliyet ve taksit tutarı ile ilgili, “Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir.” dedi.

Haberin Devamı

TOKİ BAŞVURUSU HANE GELİRİ KAÇ OLACAK?

İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek.