Gazete Vatan Logo

TOKİ arsa tapuları ne zaman verilecek, TOKİ’de hem konut hem de arsa başvurusu yapılabilir mi?

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenlerin başvuruları devam ediyor. Proje kapsamında 1 milyon arsa sahibini bekliyor. Arsa başvuruları şu an 67 bine ulaştı. Arsa tapularının ne zaman verileceğini ise Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı. Kurum aynı zamanda hem konut hem de arsa başvurusu yapılıp yapılamayacağına yönelik de açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ arsa tapuları ne zaman verilecek, TOKİ’de hem konut hem de arsa başvurusu yapılabilir mi?

TOKİ arsa tapuları ne zaman verilecek, TOKİ’de hem konut hem de arsa başvurusu yapılabilir mi?

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için başvurular 7 Kasım 2022'ye kadar sürecek. Proje kapsamında 1 milyon arsa verilecek. Peki, TOKİ arsa tapuları ne zaman verilecek, TOKİ’de hem konut hem de arsa başvurusu yapılabilir mi?

TOKİ arsa tapuları ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanın Erdoğan, tapuların aralık ayı itibarıyla alınabileceğini ve tamamının dağıtımının 2 senede sona ereceğini vurgulamıştı.

Bakan Kurum "Bazılarının imar planları da hazırlandı. Arsa tapularını aralık ayında vermeye başlayacağız" dedi. Kurum ayrıca orta ve üst gelir grubuna yönelik konut projesini de Kasım ayında duyuracaklarını belirtti.

Kurum, "İllere ve ilçelere göre arsaların fiyatlarında bir değişiklik söz konusu mu?" sorusuna; ''İlçe ve merkezdeki talepleri dikkate alarak arsalarımızı belirledik. Bu arsaların değerlemelerini SPK tarafından onaylı olarak yapıyoruz. Ve bu değerin yüzde 50'sini sübvansiyonlu yapıyoruz. ''Arsa ve işyeri başvurularında gençlere ve emeklilere özel bir kontenjan ayırmadık. Zaten sayıda her kesime yetecek şekilde belirlendi'' yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Vatandaşlarımız ister 250 bin sosyal konuta, isterse de bir milyon arsa-konuta başvurabilir. Kurada ikisinden de çıkarsa birisini tercih etmesini isteyeceğiz. Biz projelerimizi sunacağız, ancak vatandaş beğenmezse de kendisi de istediği gibi bir plan çizerek evini yapabilecek. Bazılarını kat karşılığı verecekler, böyle arsalarımız var. Belki müteahhit bulup verelim diyecekler. Çoğunluk ne isterse bu projelerde biz onun yanında olacağız

Biz vatandaşlarımıza altyapılarını bitirip vermek istiyoruz. Bunlar hazırlandıktan sonra vatandaşlarımız 2 yıl içerisinde tamamlayıp oturabilecek. 28 ilimizde 10 bin işyeri belirledik. 350 bin liradan başlıyor. İki yıl içinde işyerlerini tamamlayacağız.

TOKİ konut ve arsaya aynı anda başvurulabilir mi?

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada “Vatandaşımız hem konuta hem de konut amaçlı arsaya başvuru yapabilir. Her ikisinin de kurasına katılabilir. Şayet ikisi birden çıkarsa birini tercih ederek ev sahibi olabilir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı