Gazete Vatan Logo

TOGG’un fiyatı ne olacak? TOGG ne zaman satışa çıkacak? Siparişler ne zaman verilecek?

TOGG fabrikası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda büyük bir coşkuyla açıldı. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan banttan inen ilk araçla sahneye çıkarken TOGG’un fiyatı ve satışa çıkacağı tarih konusunda herkesin merak ettiği ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. İşte o detaylar…

TOGG’un fiyatı ne olacak? TOGG ne zaman satışa çıkacak? Siparişler ne zaman verilecek?

TOGG’un fiyatı ne olacak? TOGG ne zaman satışa çıkacak? Siparişler ne zaman verilecek? soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla yanıtını buldu. Yapılan açıklamaya göre TOGG araçlarını Nisan 2023’te yollarda görmeye başlayacağız. İşte detaylar…

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?
Gemlik’teki TOGG fabrikası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG’un 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda yollarda olacağını kaydetti. Buna göre ilk TOGG araçlar Mart ayı sonu itibari ile alıcısıyla buluşacak.

SİPARİŞLER NE ZAMAN VERİLECEK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre TOGG ön satış ve siparişlerinin Şubat ayında verilmeye başlanacak. Bununla birlikte Ön satış ve sipariş şartları vakti geldiğinde şirket tarafından açıklanacak.

TOGG’UN FİYATI NE OLACAK?
Merakla beklenen TOGG fiyatı konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Mart ayında çıkacak bir aracın fiyatının bugünden belli olmasının mümkün olmayacağını kaydetti ve nihai fiyatın aracın satışa çıktığında belirleneceğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyat açıklamasında
"Aracın fiyatı ne olacak? Togg’un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde tespit edileceğine Babayiğitlerle karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak ürünün fiyatının bugünden ilanı hem doğru hem de mümkün değildir. Ön satışın başlayacağı Şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Telaşa gerek yok." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TOGG’un fiyatı konusunda daha önce yaptığı açıklamada
“Tabii çok soruluyor fiyatı da. Tabii elektrikli araçların dünyada daha pahalı olduğu fikrinden hareketle Togg'un erişebilir bir fiyatı olup olmayacağı konusu çok konuşuluyor. Ama her zaman şunu söylüyoruz satışa çıkarıldığında göreceğiz ki kendi sınıfındaki geleneksel, içten yanmalı motorla çalışan benzinli ya da dizel araçlarla aynı fiyatta olacak." ifadelerini kullanmıştı.