Gazete Vatan Logo

Togg şarj istasyonları nereye kurulacak? Togg şarj istasyonları hangi illerde kurulacak?

Milyonların beklediği Togg’da ilk araç banttan indi. Gemlik Fabrikası açılışında Togg’un özellikleri ve tasarımı gündem olurken, şarjı ile ilgili bilgiler de merak ediliyordu. Togg’a sahip olmak isteyenler şarj istasyonlarının nerelerde kurulacağı ve ulaşılabilir olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Togg şarj istasyonları nereye kurulacak? Togg şarj istasyonları hangi illerde kurulacak? Trugo şarj nedir? Trugo kimin? İşte detaylar…

Togg şarj istasyonları nereye kurulacak? Togg şarj istasyonları hangi illerde kurulacak?

Yerli otomobil Togg’un Geblik Kampüsü açılışı gerçekleşti ve ilk araç banttan indi. Togg ile ilgili her detay ayrı ayrı araştırılırken, tasarımından şarj ağına kadar her detay Togg almayı düşünenler tarafından sorgulanıyor.

TRUGO TOGG ŞARJ İSTASYONLARI NERELERDE?

TOGG’un tüm modelleri elektrikli olacak. 2023’ün ortasına kadar 81 ilde, 600’ün üzerinde noktada, toplamda 2000 soketle hizmet verecek 1000 adet trugo şarj cihazı kurulacak.

Trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, diğer bölgelerde 50 kilometrede bir trugo şarj istasyonları yer alacak.

TOGG KAÇ DAKİKADA ŞARJ EDİLECEK?

Yüksek hızlı şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranı ortalama 25 dakika içinde yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşabilecek. Cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

Türkiye’deki tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olacak yüksek performanslı şarj ağı sayesinde kullanıcıların menzil endişesi ortadan kalkacak.

TOGG TEK ŞARJLA KAÇ KİLOMETRE GİDEBİLECEK?

30 dakikadan daha az sürede şarj edilebilecek TOGG tek şarj ile 500 kilometre yol alacak. 2023 yılına kadar 81 ilde 600 şarj istasyonun kurulması planlanıyor.

Haberin Devamı

TRUGO ŞARJ NEDİR?

Trugo, marka tarafından Türkiye’nin yüksek performanslı ve geniş kapsamlı şarj ağı şeklinde tanımlanıyor. Bu tanım, kurulacak olan Trugo şarj istasyonlarının ülke çapında geniş ağa sahip olacağını ve hızlı şarj imkânı sunma özelliğini de destekliyor.

TRUGO KİMİN?

Trugo, Togg'un yüzde 100 iştirak firmasıdır. Togg, Trugo markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını almıştı. Türkiye genelinde yüksek hızlı şarj cihazlarından oluşan şarj istasyonları kurma hedefiyle yola çıkan şirket, bu şarj istasyonlarından oluşan ağı yöneten şarj hizmeti sağlayıcısıdır. Yüksek performans ve geniş kapsam ağıyla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermeyi amaçlayan Trugo, mobil aplikasyon üzerinden şarj istasyonu bulma, istasyona ulaşma ve çeşitli ödeme yöntemleri üzerinden şarj hizmeti alma seçeneklerini sunmaktadır. Kullanıcı odaklı yazılım servisi ve yenilikçi iş modeliyle farklılaşan Trugo, şarj hizmetinin yanı sıra elektrikli araç kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik farklı uygulamalarıyla da kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Haberin Devamı