Gazete Vatan Logo

THY, yolcularını pamuklara saracak

Miami seferlerini başlatan THY, Washington ile New York’ta yeni yolcu salonları açarak müşterisini ‘pamuklara saracak’ anlayışla hizmet verecek.

THY, yolcularını pamuklara saracak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, kargo, ilaç, turizm ve finans sektöründe dünyanın önemli merkezlerinden biri olan ABD’nin Miami şehrine haftalık 7 frekansla uçmaya başladıklarını belirterek, “Böylelikle Amerika’da haftalık 70 frekansa çıkıyoruz. Yakında inşallah Atlanta’yı devreye alınca buna Los Angeles’taki artışımız da eklenecek” dedi. Aycı, Amerika’ya günlük 5 bin yolcu taşıdıklarını, 2016’da açılacak Atlanta hattıyla bu sayıyı 6 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı ayrıca, Washington ile New York’ta yeni yolcu salonlarını hizmete açacaklarını söyledi. THY yolcularını sadece uçak içinde ağırlayamayacaklarını ifade eden Aycı, “Artık havaalanına girer girmez yolcumuza hakim olup, onu en güzel şekilde THY’nin hizmet kalitesinden, konfor kalitesinden yararlandıracağız. Yani müşteriyi girer girmez pamuklara saracak hizmet anlayışını da beraberinde getireceğiz” ifadesini kullandı.

THY’nin sponsorluk çalışmalarından da bahseden Aycı, gelecek hafta Avrupa Rugby Ligi ile sponsorluk anlaşmasına imza atacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

2016’da 49 yeni uçak gelecek

İlker Aycı, THY’deki geniş gövdeli uçak sayısını artıracaklarını ancak Atatürk Havalimanı’ndaki mevcut koşulların daha büyük uçaklarla iniş kalkış yapmaya izin vermediğini söyledi. İlker Aycı, uçaklarda yeni konfigürasyonlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları anlattı: “Mesela şu anda 49 business koltuk ve Boeing 777’lerle buraya uçmaya başlayacağız. Artık şimdi bu işi genişletiyoruz. Planladığımız, siparişini verdiğimiz uçaklar 2013 yılından itibaren peyderpey gelmeye başladı. 49 uçak gelecek yıl gelecek. Düşünebiliyor musunuz? Bundan 12-13 yıl önce THY, o seviyelerde neredeyse uçak sayısına sahipti.” Aycı, kayıp bagaj oranında binde dokuz oranını tekrar binde 4.5-5’e indirerek Avrupa’nın en iyisi olmak istediklerini bildirdi.