Gazete Vatan Logo

Tersane işçilerinin Tuzla grevine Latin Amerikalılar’dan destek

Bu yılın ilk altı ayında 12’si Tuzla olmak üzere Yalova, Pendik ve Karadeniz Ereğlisi’nde yaşanan ölümlerle birlikte 15 işçinin hayatını kaybettiği tershanelerde “ölüme dur” demek için DİSK’e bağlı Limter-İş sendikası tarafından Tuzla’da bir günlük uyarı grevi düzenlendi. Greve sendikaların yanı sıra üniversite öğrencileri “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla destek verirken kadın örgütleri de greve katılanları yalnız bırakmadı.

“Tuzla işçisi yalnız değildir, Tuzla işçisi direnişin simgesi” gibi sloganların peş peşe atıldığı uyarı eylemine Latin Amerikalı sosyalistler damgasını vurdu. Şilili Karina Mohales, Brezilyalı Pedro Satinho, Bolivyalı Moises Jaresa ve Arjantinli Diego Uintero Tuzla’da işçi ölümlerinin son bulması için Tershane Caddesi’ndeydi. Latin Amerikalılar, İspanyolca “Kazanacağız” anlamına gelen üzerinde “Venceremos” yazılı bir de pankart açtı.

Tuzla’daki Limter-İş grevine destek veren DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, grev yapan işçilerin işten çıkarılacağına ilişkin iddialara karşılık “Bu bölgeyi onlara zindan ederiz” dedi.

Limter-İş Başkanı Cem Dinç de tersane patronlarının greve katılan işçileri işten çıkarma ile tehdit ettiğini belirterek, “17 Haziran’da bir tek işçi arkadaşımız çıkarılırsa o tersanenin önünde olacağız” dedi.





Haberin Devamı