Gazete Vatan Logo

Tarımsal destek geç kaldı

Her yıl Nisan-Mayıs’ta açıklanan tarımsal ödeme destekleri duyurulmadı. TZOB Başkanı Bayraktar, “Eylül’de ekim dönemi başlıyor. Hangi ürüne ne kadar destek verileceği henüz netleşmedi” dedi

Tarımsal destek geç kaldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, her yıl Nisan-Mayıs aylarında açıklanan tarımsal desteklerin bu yıl hâlâ açıklanmadığını, önümüzdeki aydan itibaren tarımsal ekim dönemi başlayacağı için desteklerin bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi. Bayraktar yaptığı açıklamada, “Ağustos ayına gelinmesine rağmen tarımsal destekler açıklanmadı. Bu durum üreticimizi zor durumda bıraktı. Çiftçimizin, önünü görebilmesi, ne üreteceğine karar verebilmesi için desteklerin bir an önce açıklanması gerekiyor” diye konuştu.

12.8 milyar TL destek

Tarımsal üretimin desteklere göre planlandığına dikkat çeken Bayraktar, “Üretici ne üreteceğine desteklere göre karar veriyor. Yeni üretim sezonuna fazla zaman kalmadı. Eylül-Ekim ayıyla birlikte üretici ekimini yapacak” dedi. Bayraktar tarımsal destek bütçesinin bu yıl için daha önceden 12.8 milyar TL olarak belirlendiğini hatırlatarak ancak hangi ürüne ne kadar destek verileceğinin henüz netleşmediğini belirtti.