Gazete Vatan Logo

Tarihte bir ilk!

Dünya tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Wal-Mart kriz yılında 408 milyar dolar ciroyla rekor kırdı. Dünyanın en büyük şirketi olan Wal-Mart'ın peşinden gelen şirketle arasında tam 123 milyar dolar fark bulunuyor.

Fortune dergisi her yıl olduğu gibi bu yıl da ABD'nin en büyük şirketini açıkladı.

Sürpriz bir şekilde 408 milyar dolar ciroya ulaşan Wal-Mart, hem tarihi bir rekor kırdı hem de sadece ABD'nin değil, dünyanın en büyük şirketi olma konusunda rakip tanımadığını gösterdi.

Wal-Mart, en yakın rakibi Exxon Mobil'e 123 milyar dolar gibi rekor bir fark attı. Exxon Mobil ise 285 milyar dolarlık ciroyla ABD'nin ikinci büyüğü oldu ve geçen sene olduğu gibi bu sene de dünyanın ikinci büyüğü olmayı garantiledi.

Bir diğer petrol şirketi Chevron 163 milyar dolar ciroyla üçüncü, General Electric 156 milyar dolarla dördüncü, Bank of America ise 150 milyar dolarla beşinci sırada yer aldı.

Ancak karlılık sıralamasına bakıldığında farklı bir tablo ortaya çıkıyor. 19 milyar karla Exxon Mobil ilk sırayı alırken, 14.5 milyar dolarla Microsoft ikinci sırada bulunuyor. Oysa Microsoft ciro sıralamasında ancak 36'ncı sırada bulunuyor. Ciro birincisi Wal-Mart ise 14.3 milyar dolarlık karla üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı