Gazete Vatan Logo

TAB Gıda Nasdaq yolcusu

Burger King’in dünyadaki en büyük işletmecilerinden TAB Gıda, ABD’de 400 milyon dolara kadar halka arz için başvurdu. Hisseler Nasdaq Global’de işlem görecek

TAB Gıda Nasdaq yolcusu

Türkiye’de Burger King başta olmak üzere 6 markanın franchise hakkını elinde bulunduran; Çin’de Burger King markasının münhasır franchise haklarına sahip olan TFI TAB Gıda Yatırımları, ABD’de 400 milyon dolara kadar halka arz için başvuruda bulundu.

TAB Gıda’nın yayımlanan geçici izahnamesinde şirketin ne kadarının hangi tarihte halka arz edileceği veya talebin hangi fiyat aralığından toplanacağı belirtilmedi. ABD sermaye piyasa kuruluna kayıt için açıklandığı belirtilen geçici izahnameye göre, halka arz gelirlerinin bir bölümü Yapı Kredi Bankası’ndan alınan Kasım 2019 vadeli 50 milyon dolar tutardaki kredinin geri ödemesi, bir bölümü de işletme sermayesi ve kurumsal harcamalar için kullanılacak. Hisseler Nasdaq Global Select Market’ta QSRG koduyla işlem görecek. Halka arzı Morgan Stanley, Credit Suisse, Goldman Sachs & Co. LLC, Citigroup, J.P. Morgan ve Rabo Securities yönetecek.

Türkiye’de Burger King, Popeyes, Sbarro ve Arby’s restoranlarının münhasır franchise işletmecisi olan TAB Gıda, bunun yanı sıra kendisine ait Dönerci Usta restoranlarını işletiyor. Şirket Çin’de münhasır olarak 2030 yılına kadar Burger King restoranlarını işletme hakkına sahip.

Haberin Devamı