Gazete Vatan Logo

Sorun çözüp proje geliştirecek

Atölye, Zorlu Holding ve S360 işbirliğiyle hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu ‘imece’, ülkemizde ve dünyadaki toplumsal meselelere yenilikçi çözümler üretecek bir ekosistem yaratacak

Sorun çözüp proje geliştirecek

Atölye, Zorlu Holding ve S360’ın işbirliğinde Şubat ayında hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu ‘imece’, ülkemizde ve dünyadaki temel toplumsal meselelere yenilikçi çözümler üretecek bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. imece, her 6 ayda bir sosyal konular özelinde meseleler belirleyerek, bu meselelere, sosyal girişimleri ile çözüm üretebilecek takımlara; eğitim, mentorluk, ağ ve hibe olmak üzere çeşitli kaynaklar sağlayacak. Birleşmiş Milletler’in 2015’te duyurduğu 17 maddelik ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Hedefler’ini içeren birçok toplumsal meseleye de odaklanacak olan imece platformunun ele aldığı ilk konu “nitelikli eğitim.” İlk mesele süreci üzerine çalışmak isteyenlerin başvuruları 15 Mart’a kadar alınacak.

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Atölye Kurucu Ortağı Kerem Alper, S360 Kurucu Ortağı Kerem Okumuş ve imece Direktörü Buğra Çelik, platformu tanıttı. imece’nin hedefinin girişime dönüşen projeleri çoklandırmak olduğunu belirten Emre Zorlu, “Biz bir platform yaratmak istiyoruz. Ne kadar çok farklı insan ve kurumu katabilirsek platformun etkisinin artacağını, daha çok fikir ve girişimin çıkacağına inanıyoruz” dedi. Ömer Yüngül de “Bu plaftform ile önemli sorunlara nitelikli çözümler üretebileceğimizi düşünüyoruz. ‘Nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşitsizliklerin azaltılması’ konularında hedeflere ulaşılmasında katkı vermeyi amaçladık. Bir anlamda projeye can suyu vermiş olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 projeye 90 bin euro hibe

BUĞRA Çelik’in verdiği bilgilere göre; sosyal meselelere çözüm üreten girişimci adayları arasından seçilen 3 grup, 6 aylık mesele sürecinde eğitim, mentorluk, ağ gibi desteklerin yanında 30 bin euro hibe ile fikirlerini sürdürülebilir iş modellerine çevirip kendi kanatları ile uçabilme imkanına kavuşacak.