Gazete Vatan Logo

Shrinkflasyon nedir? Skimpflasyon ve shrinkflasyon ne demek? Ekonomide slumpflasyon ve shrinkflasyon anlamı

Skimpflasyon ve shrinkflasyon nedir, ekonomide skimpflasyon ve shrinkflasyon ne demek? Ekonomi terimleri zaman zaman gündeme geliyor.

Shrinkflasyon nedir? Skimpflasyon ve shrinkflasyon ne demek? Ekonomide slumpflasyon ve shrinkflasyon anlamı

Küresel bir tehdit olarak öne çıkan enflasyon farklı ekonomi terimlerine gündeme taşıdı. Skimpflasyon ve skimpflasyon shrinkflasyon da bunlar arasında yer alıyor. Peki, Skimpflasyon nedir? Ekonomide skimpflasyon shrinkflasyon ne demek?

Skimpflasyon nedir?

Şirketler, kurumlar veya hükümet yolu ile; mal ve hizmetlerde; maliyet artışının önüne geçmek için, ürün ve hizmet azaltma, kalite ve standardı kaybetme durumu.

Skimpflasyonun Temel Özellikleri

Gizli Fiyat Artışları: Skimflasyon, fiyat artışlarını doğrudan rakamlarda görmemizi zorlaştıran bir tür gizli enflasyon olarak kabul edilebilir. Ürünlerin fiyatları değişmeden önce, boyutlarında veya içeriklerinde yapılan azaltmalar nedeniyle tüketici gerçekte daha az ürün alır.

Tüketicinin Dikkatini Çekmeyen Değişiklikler: Skimflasyonun tüketiciler tarafından fark edilmesi genellikle zordur çünkü ürünlerin ambalajları genellikle değişmez ve fiyat etiketleri aynı kalır. Ancak, dikkatli tüketiciler ürünlerin ağırlığında veya miktarında yapılan azalmaları fark edebilir.

Haberin Devamı

Fiyat Artışlarından Kaçınma: İşletmeler, geleneksel fiyat artışlarından kaçınmak ve rekabet avantajını korumak amacıyla skimflasyonu tercih edebilir. Bu şekilde, tüketici fiyat artışlarına daha az tepki verir, ancak satın aldıkları ürün miktarında azalma yaşarlar.

Shrinkflasyon nedir?

shrinkflasyon üründe boyutu veya miktarı küçülme yoluyla, hatta bazen yeniden formüle ederek veya ürünün kalitesini düşürerek mal satım işlemi iken, skimpflation ise ürün ve mal dışındaki hizmetlerinde kalitesindeki azalmayı ifade eder. skimpflation, bireyi ve toplumu, mal veya hizmetin hep daha azına, daha eksiğine veya daha kalitesizine mahkum eder.