Gazete Vatan Logo

Silivri’den ‘al-sat’a devam ediyor!

2 milyon adetlik satış yaptığını bildirdi

Cezaevinde bulunan Metro’nun sahibi Galip Öztürk, hisse alıp satmaya devam ediyor. Öztürk, KAP’a gönderdiği açıklamada, Metro Holding’in hisselerinde 2 milyon adetlik satış yaptığını bildirdi. Satılan hisselerin değeri ise 1 milyon lira civarında...

Hakkındaki bazı suçlamalar nedeniyle cezaevinde bulunan Metro Holding’in sahibi Galip Öztürk, İMKB’de hisse alıp satmaya devam ediyor. Öztürk, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, sahibi olduğu Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding hisselerinde 2 milyon adetlik satış işlemini 0.45-0.46 TL fiyat aralığından gerçekleştirdiği bildirdi. Satılan hisselerin piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL civarında. Öztürk’ün şirketteki payı hisse satışından sonra yüzde 46.03’e geriledi. Açıklamada, Öztürk’ün Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu ifadesi de yer alıyor. Kasım’da İMKB’deki 6 şirketteki toplam 57 milyon 445 bin TL nominal değerli hissesinin borsada satışa konu edilebilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurmuştu. Başvuru yapılan şirketler arasında Anadolu Sigorta da yer alıyor. Öztürk‘ün MKK’ya kaydettirdiği hisseler arasında Doğan Holding, Garanti Bankası ve Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding de bulunuyordu.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede, Öztürk’ün, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamaya azmettirmek’, ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek’, ‘rüşvet vermeye azmettirmek, ‘tehdit etmeye azmettirmek’, ‘hakkı olmayan yere tecavüz etmek’, ‘yağmaya azmettirmek’ ve ‘ihaleye fesat karıştır- mak’ suçlarından 47-123 yıl arası hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Öztürk, Kuvvet Köseoğlu cinayeti davasında da müebbet hapse mahkum edilmişti.

Haberin Devamı