Gazete Vatan Logo

Self servis sigortacılık

10 yılda müşterilerine ortalama TÜFE+36 puan fon getirisi sağladıklarını belirten AvivaSA’nın CEO’su Fırat Kuruca, “Sadakat ve dijitalleşmeye yatırımlarımız artacak. Self servis sigortacılık sunacağız” dedi

Self servis sigortacılık

AvivaSA, 10’uncu yılını kutluyor. 10 yılda müşterilerine ortalama TÜFE+36 puan getiri sağladıklarını belirten AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, dünya ortalamasına bakıldığında bu rakamın oldukça iyi olduğunu söyledi. 10 yılda BES’te her yıl yüzde 25-30 oranlarında büyüme kaydettiklerini ifade eden Kuruca, önümüzdeki dönemde de aynı oranlarda büyüme beklediklerini sözlerine ekledi. Geleceği “Sadakat” ve “Dijitalleşme” olgularının belirleyeceğinin altını çizen Kuruca, “İklim ve kültür değişimi ile dijital dönüşüm, gerçekleştirdiğimiz en önemli yatırım alanları oldu” dedi.

“Artık müşterilerimize self servis sigorta hizmeti sunmak zorundayız. Herkesle yüz yüze görüşebilmek mümkün değil. Web sitemize giren müşterilerimiz çözümlerini bulabilsin diye uğraşıyoruz” diyen Kuruca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl uygulamaya koyduğumuz, ‘Bi’tıkla Kurumsal ve Bireysel’ internet sitelerimiz, dijitalleşme konusunda en yetkin örnekler oldular. ‘Bi’Tıkla Kurumsal’, 20 bin kişinin başvuru işlemini 2 dakikada ve tahsilatını 1 dakikada tamamlıyor.”

Haberin Devamı

Bu maya tutar

2023 yılında bireysel emeklilik pazarının 400 milyar TL’nin üzerinde bir büyüklüğe ulaşacağı ve Otomatik Katılımda, 10 yıllık dönemde 14 milyon kişinin sisteme girmesi, 90 milyar TL’lik tasarruf oluşturulmasının öngörüldüğünü söyleyen Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, “Yeni düzenlemelerle, Otomatik Katılım uygulaması daha da gelişecektir” dedi.

Otomatik Katılım’dan caymaların sistemi tam olarak anlatamamaktan kaynaklandığını belirten Fırat Kuruca, “Özellikle düşük ve orta gelire sahip vatandaşlarımız için, BES’in en etkili tasarruf aracı olduğunu, çok daha iyi anlatmalıyız. O zaman bu maya tutar” diye konuştu.

3.4 milyon otomatik katılımcı

- 2017 yılı değerlendirmesi yapan Fırat Kuruca, bu yıl, EGM’nin verilerine göre, BES sektörü fon büyüklüğünün devlet katkısı dahil 74.1 milyar TL ve katılımcı sayısının 6.9 milyon kişiye ulaştığını belirtti.
- Kuruca, AvivaSA’nın 10 yıllık yolculuğunda müşteri sayısında 3 kat artış gerçekleştirdiğini, fon büyüklüğünü 13 katına çıkardığını, marka bilinirliğinin yüzde 73 olduğunu söyledi.
- “AvivaSA olarak, 14.4 milyar TL fon büyüklüğü, yüzde 19.4 pazar payı, 900 bin BES katılımcı sayısı ve toplamda 2 milyonu aşkın müşterimiz ile sektör liderliğimizi devam ettirdik.”
- “Otomatik Katılım verilerine baktığımızda, yine EGM’nin verilerine göre, 1.4 milyar TL toplam fon büyüklüğü ve 3.4 milyon katılımcı sayısına ulaşılmış durumda. AvivaSA olarak, biz 127 milyon TL fon büyüklüğü, 316 bin katılımcı sayısı ve 2 bin 240 firma sayısına ulaştık.”

Haberin Devamı