Gazete Vatan Logo

Sel mağdurlarına yardım ne zaman başlıyor? Esenyurt sel baskını nedeniyle mağdur olanlara nakdi yardım nasıl yapılacak, sel mağdurları nereye başvuracak?

Sel mağdurlarına yardım için yapılan aramalar arttı. İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta meydana gelen sel baskınları sebebiyle evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara nakdi yardımların başladığını belirtti. Söz konusu gelişmenin ardından “Esenyurt sel baskını nedeniyle mağdur olanlara nakdi yardım nasıl yapılacak, sel mağdurları nereye başvuracak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Sel mağdurlarına yardım…

Sel mağdurlarına yardım ne zaman başlıyor? Esenyurt sel baskını nedeniyle mağdur olanlara nakdi yardım nasıl yapılacak, sel mağdurları nereye başvuracak?

İstanbul'da önceki gece yarısından sonra kuvvetli yağan sağanak sonrası Haramidere taşmış, Esenyurt'ta bulunan ev ve işyerleri meydana gelen sel felaketi sebebiyle büyük hasar görmüştü. İstanbul Valiliği, yaşanan felaket sonrası ortaya çıkan bilançoyu açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara nakit destek ödemelerinin de başladığı belirtildi. Peki, İstanbul Valiliği nakdi yardım başvurusu nasıl yapılır, sel mağdurları nereye başvuracak? Sel mağdurlarına yardım ne zaman başlıyor? 3.000, 5.000 ve 10.000 TL para yardımı başvurusu nereden yapılır?

İstanbul Valiliği nakdi yardım başvurusu nasıl yapılır, sel mağdurları nereye başvuracak?

İstanbul Valiliği, dün etkili olan yağış dolayısıyla Haramidere’nin taşması sonucu Esenyurt ilçesinde bazı ev ve iş yerlerinin zarar görmesine ilişkin konutlar için 5 bin TL, işyerleri için 10 bin TL yardım ödemesi yapılmaya başlandığını açıkladı.

Bakan Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da meydana gelen yoğun yağışlar neticesinde evleri zarar gören ve selden etkilenen vatandaşlarımıza ilk etapta 3.000 TL nakdi yardım yapacağız. Hanelerimizin nihai zararlarının tespitinden sonra bakanlık olarak hane desteklerimizi devam ettirerek vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Afetten etkilenen bölgelerde oluşturduğumuz kriz merkezlerimiz aralıksız çalışıyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan İstanbul Esenyurt'ta sel felaketinin ardından incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evleri ve işyerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta 5'er bin liralık evlerine su basanlara, işyerleri su basanlara da 10'ar bin liralık bugün itibariyle bir banka şubesi açtırdık. Hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek" dedi.

İstanbul Valiliği'nin açıklaması şöyle:

"Bayramın 1. günü gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış sonrasında Haramidere’nin taşması nedeniyle Esenyurt ilçemizdeki bazı ev ve işyerlerini su basmıştır.

Haberin Devamı

Mahallinde başlatılan Hasar-Zarar Tespit Komisyonu çalışmalarında; Yeşilkent ve Pınar mahalleleri başta olmak üzere 18 mahallede 134 konut, 15 işyeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 caminin su baskınından zarar gördüğü tespit edilmiştir.

Gün içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde ev ve işyerlerindeki taşkın suyu ve birikinti temizliği tamamlanmıştır.