Gazete Vatan Logo

Sabancı'dan Çeşme ve Alaçatı'ya büyük övgü

Ali Sabancı: Çeşme ve Alaçatı tanıtımda Türkiye’nin önünde

DÜNYANIN en hızlı rüzgar sörfçülerinin yarıştığı ve İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi’nin de bir ayağını oluşturduğu Pegasus Airlines PWA World Cup’ın (Profesyonel Rüzgar Sörfçüleri Federasyonu Dünya Kupası) ana sponsoru olan Pegasus Airlines’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Çeşme ve Alaçatı’nın tanıtım açısından Türkiye’nin önüne geçtiğini söyledi.

Pegasus Airlines PWA World Cup’ın ödül törenine katılan Ali Sabancı, Çeşme ve Alaçatı’ya övgüler yağdırdı. “Alaçatı ve Çeşme Türkiye’nin önünde gidiyor. Burada kendini adeta yabancı hissediyorsun, alışkanlıkların dışında bir yer” diyen Sabancı, yarışmayla da bağlantı kurarak, şunları söyledi:

“Bu bizim 4’üncü senemiz. Artık bizim için bu ailevi bir iş haline geldi. Bu şampiyonanın sponsoru olmasak, herhalde ‘Bu hafta sonu ne yapacağız’ diye düşünürdük. Alaçatı’dan iyisi yok. İnşallah 3- 4 sene sonra da yine geldiğimizde, burayı kendimize benzetmemiş oluruz. Yani bu güzel doğayı korumaya devam ederiz. Alaçatı bizim için önemli bir değer, buna sahip çıkalım.”

NY Times’tan övgü

Kaymakam Cafer Sarılı ise “Çeşme ve Alaçatı’nın tanıtımı açısından önemli bir gündü. İnsanlar Türkiye’nin ve dünyanın her bir yerinden yarışmaları izlemeye geldi. Her geçen yıl bu organizasyon büyüyor, Alaçatı ve Çeşme’nin önü açık” dedi.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The New York Times’ta 10 Ocak’ta yayımlanan haberde, ‘The 31 places to go in 2010/ 2010’da gidilmesi gereken 31 Yer’ listesinde Türkiye’den sadece Çeşme ve İstanbul yer almıştı. Şanghay, Kuala Lumpur, Sri Lanka, Antarktika ve Nepal’in de bulunduğu listede İstanbul 19’uncu, Çeşme ise 8’inci sırada gösterilmişti.

Haberin Devamı