Gazete Vatan Logo

Rhea 5 ayda 1 milyon lira harcadı

Dentistanbul’u alan Rhea 5 ayda 1 milyon lira harcadı, 4 milyon lira daha yatıracak...

Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Memet Yazıcı, Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı olarak Dentistanbul’a 5 ayda 1 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki bir yıl içinde de 4 milyon liralık yeni yatırım daha yapacağız” dedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında özel diş hastanesi Dentistanbul’u satın alan Rhea Girişim Sermayesi Ortaklığı, bugüne kadar 1 milyon lira yatırım yaptı, önümüzdeki bir yıl içinde de 4 milyon liralık yeni yatırım daha yapacak. Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Memet Yazıcı, Dentistanbul’u uzun yıllardır izlediklerini belirterek, Rhea yatırımlarının Türkiye’nin büyümekte olan şirketlerini ve sektörlerini temsil ettiğini söyledi. Rhea’nın Dentistanbul’un tamamını satın alması süreci ve yeni dönem planlarına ilişkin basın toplantısında konuşan Yazıcı, ağız ve diş sağlığında sektör lideri olan Dentistanbul’un, bu konumunu güçlendirerek sürdüreceklerini ve sağlıktaki grup iş hacmini yüzde 60 ile yüzde 80 oranında artırarak büyümeyi planladıklarını anlattı.

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Yazıcı, 2010 yılında Dentistanbul’un cüzi miktarda zarar ettiğini, satın almanın ardından tüm alanlarda pozitif gelişme olduğunu ve ilk 3 ay mali tablolarına bunun da yansımasını beklediklerini söyledi. Dentistanbul’un, toplam 6 şirkete sahip Rhea Girişim’in 2. veya 3. büyük şirketi olduğunu, bilançoya etkisinin yüzde 20-22 seviyesinde olmasını beklediklerini belirterek, sağlık sektöründe yatırımlarını artırırken sağlık gereçleri ve lojistiği alanlarına da yönelebileceklerini dile getirdi.

Yeni ortaklıklar yapacağız

Dentistanbul Genel Müdürü Gökhan Yüksel de halihazırda Yıldız ve Göztepe Medical Park olmak üzere 2 hastane ve Altunizade’de 1 poliklinik ile 3 noktada; 18’i uzman diş hekimi, 48’i diş hekimi olmak üzere 157 çalışanla hizmet verdiklerini belirterek, bu yıl içinde İstanbul’da 2 yeni merkezi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Yüksel, büyüme stratejilerinin bir ayağını kendi polikliniklerini açmak oluştururken, diğer yandan da halen kurulu ağız ve diş sağlığı poliklinikleriyle ortaklıklar yapmak istediklerini söyledi. Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu polikliniklerde uluslararası ağız ve diş sağlığı protokolleri baz alınarak oluşturulan Dentistanbul’un klinik süreçleri uygulanacak. Bu ortaklıklarla hem bilgi birikimi paylaşılacak hem de halen kurulu ağız ve diş sağlığı polikliniklerinin satın alma, işletme yönetimi gibi idari yükleri sırtlarından alınarak, o polikliniklerin sahibi diş hekimlerinin hastalarıyla daha fazla ilgilenmelerine fırsat yaratılacak. İstanbul’da 330 ağız ve diş sağlığı polikliniği var. En az 5-6 üniteye sahip, hasta potansiyeli bulunan, koşullarımıza uygun polikliniklerle işbirliği yapmak istiyoruz. Bu ortaklık ya da işletmesini üstlenme şeklinde olabilir.”

Şenocak’ın yüzde 29’u 15.8 milyon euroya Brezilyalı Metalfrio’nun

KLİMASAN’IN hissedarı Şenocak’ın yüzde 29’u, 15.8 milyon euroya Metalfrio’ya satıldı. Klimasan, yüzde 61.01 hissedarı Şenocak Holding ile Brezilyalı Metalfiro Solutions arasında daha önce imzalanan sözleşmedeki satış opsiyonu doğrultusunda, Şenocak Holding’in yüzde 29 hissesinin 15.8 milyon euroya Metalfrio ve Metalfrio’nun iştiraki Rome Investment’a satışı için hisse alım sözleşmesi imzalandığını duyurdu. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, satışa konu olan hisselerin Şenocak ailesine ait ve Şenocak’ın sermayesinin yüzde 29’unu oluşturan hisseler olduğu ifade edildi. Açıklamada, Klimasan’ın yüzde 61.01’ine sahip Şenocak hissedarları tarafından Şenocak sermayesinin yüzde 71’ini temsil eden hisselerin Brezilyalı Metalfrio’ya satışına yönelik 2007’de imzalanan sözleşme uyarınca 26 Mart 2011- 26 Nisan 2011 arasında kullanılabilecek ve Şenocak sermayesinin geri kalan yüzde 29’unu temsil eden hissedarlara verilen bir satış opsiyonu ile Metalfrio’nun da aynı oranda hisseleri alış opsiyonu bulunduğu hatırlatıldı.

Yunanistan: Krizden çıkmayı başaracağız

YUNANİSTAN Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkenin içinde bulunduğu mali krizden çıkmayı başaracağını söyledi. Papandreu, Sosyalist ve Demokratlar Avrupa Parlamentosu milletvekilleri toplantısında yaptığı konuşmada, krizden başarıyla çıkılacağına dair inancını dile getirirken, Yunanistan’ın yeni destek mekanizmasına başvurmasına gerek kalmayacağını vurguladı. Papandreu, hedefin, “Ülkenin kendi ayakları üzerinde durabileceğinin gösterilmesi olduğunu” belirtti ve bu yönde gösterilen çabalara bankaların da katkıda bulunması gerektiğine işaret etti. Öte yandan, Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos ise, ekonomi alanındaki gelişmelere değindi ve “Gerçek bir savaş veriyoruz” dedi. Venizelos, piyasalardaki durgunluğun aşılması için gösterilen çabalara herkesin katılması gerektiğini belirtti.

Aselsan’ın 2013 satış hedefi 1 milyar dolar

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, geçen yıl 792 milyon dolarlık satış yaptıklarını, 2011’de 850 milyon dolar, 2013’te de 1 milyar dolarlık satış hedeflediklerini kaydetti. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Koordinasyonu’nda düzenlenen tanıtım gezisinde konuşan Aselsan Genel Müdürü Ergeneman, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü elektronik cihaz ve sistem gereksinimlerini dışa bağımlılığı en aza indirecek şekilde en kısa zamanda karşılamayı amaçladıklarını ifade etti. Aselsan’da 3875 kişinin çalıştığını, bunun 2208’inin mühendis olduğunu kaydeden Ergeneman AR-Ge faaliyetleri içinde 1500 mühendisin görevlendirildiğini söyledi. Ergeneman, şirketin cirosunun yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayırdığını, geçen yıl Ar-Ge için 216 milyon dolar harcadığını kaydetti.

İrlandalı bankaların stres testi endişesi

İRLANDA Ekonomi Bakanı Richard Bruton, bankalara uygulanan stres testlerinin sektörün gerçek sermaye ihtiyacını ortaya çıkaracağını söyledi. Alman Handelsblatt gazetesinde yer alan söyleşide Bruton, yeni bir turu yapılan testlerin ülkenin bankacılık sektörünün sorunları hakkında hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak ölçüde zor ve adil olması gerektiğini söyledi. İrlanda’nın Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) alacağı toplam yardım içinde bankacılık sektörüne ayrılan 35 milyar euronun sorunu gidermeye yeterli olmayacağı kaygıları geçen hafta İrlanda tahvillerinin ve euronun düşmesine yol açmıştı. Ancak Avrupa Merkez Bankası’nın likidite sağlamak için yeni planları olduğunu gösteren işaretler üzerine bu kaygılar hafifledi.

Ayen Enerji 50 milyon euro krediye imza attı

AYEN Enerji A.Ş., İzmir’in Karaburun ve Seferihisar ilçelerindeki elektrik üretim tesislerinin yapımında kullanılmak üzere Commerzbank ile kredi sözleşmesi imzaladı. Ayen Enerji’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, İzmir’in Karaburun ilçesinde tesis edilip işletilecek rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi ve yine İzmir’de Seferihisar ilçesinde tesis edilip işletilecek olan rüzgar enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesislerinin yapımında kullanılmak üzere Commerzbank’tan kredi sağlandığı belirtildi. Açıklamada, anlaşma uyarınca 27 ayı ödemesiz, 15 yıl vadeli, 6 ayda bir ana para ve faiz ödemeli, 50 milyon euro tutarında Exim kredisi temin edildiği kaydedildi.

Hukuk çalışanlarına dosya masrafsız ihtiyaç kredisi

ING Bank, tüm hukuk sektörü çalışanlarının ‘5 Nisan Avukatlar Günü’nü özel bir kampanya ile kutluyor. Hukuk çalışanları, 8 Nisan’a kadar geçerli olacak kampanyada yüzde 0.95 faiz oranıyla 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullanıp dosya masrafı ödemeyecek. Kampanyada tüm hukuk sektörü çalışanları, 48 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi kullanabilecek.

ING Bank’tan yapılan açıklamada, kredi müşterilerinin, kredilerini teminat altına almak için sadece hayat sigortası masrafı ödeyerek kredilerini güvence altına alabildiği belirtildi. Hollanda kökenli ING Grubu dünya çapında bir finans kuruluşu. 40’tan fazla ülkede bireysel ve kurumsal 85 milyondan fazla müşteriye sahip. ING Grubu, 2007 yılında Oyak Bank’ın yüzde 100 hissesini satın alarak Türkiye pazarına girdi.

Mustafa Su, sigortacıların başkanlığına aday oldu

ANADOLU Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Türkiye Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Su, sektörün prim üretiminin Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GSMH) yüzde 1’i olduğunu belirterek, “Gelişmiş toplumlarda bu oranın yüzde 5, dünya ortalaması yüzde 3, gelişmekte olan ülkelerde dahi yüzde 2.5’larda seyrettiği dikkate alındığında, bizdeki yüzde 1’in çok düşük olduğu açık. Bunu dünya ortalamasına getirirsek, üretimin yaklaşık 3 katını sektörün üretmesi gerekecek” dedi. Su, “Bir yıkım halinde, sektörün Türk ekonomisi açısından ne kadar büyük işlev gördüğü belli” diye konuştu. Türkiye Reasürans Şirketleri Birliği başkanlık seçimleri 9-10 Nisan’da yapılacak.

Haberin Devamı