Ramazan pidesinin gramajı düştü, fiyatı arttı
İzmir'de geçen yıl 350 gramı 6 liradan satılan ramazan pidesi, bu yıl 23 Mart Perşembe gününden itibaren 320 gramı 10 liradan satılacak.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, ramazan pidesinin gramajının düşürülüp, fiyatının artmasındaki en büyük sebebin artan maliyet olduğunu söyledi.

Ramazan ayı öncesinde pide fiyatları, İzmir'de de açıklandı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, geçen yıl 350 gramı 6 liradan satılan ramazan pidesinin bu yıl yüzde 66 fiyat artışıyla 10 liradan satışa sunulmasına karar verdi.

Öte yandan ramazan pidesinin gramajı 350 gramdan 320 grama düşürüldü. Pidenin gramajının düşürülüp, fiyatının arttırılmasındaki en büyük sebebin artan maliyet olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, onaylanan yeni tarifenin ramazan ayının ilk günü olan 23 Mart Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacağını dile getirdi.

Sağır, “İzmir’de, ramazan pidesi 320 gram olarak 10 liradan satılacak. Ankara’da 300 gramı 10 liradan satılacak. Biz 20 gram fedakarlık yaptık. Karar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde alınıyor. İzmir Ticaret Odası olarak bu kararı uyuyoruz" diye konuştu.

Ankara’da Ramazan pidesi fiyatları belli oldu. Geçtiğimiz yıl 250 gramı 5 liradan satılan Ramazan pidesi bu yıl 300 gramı 10 TL olarak satışa sunulacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara’da fırın sahibi Muhittin Koca, pide fiyatlarının kendi maliyetlerini karşıladığını vurgulayarak 500 gram yumurtalı ve susamlı pidenin 20 TL olacağını ifade etti.

Un fiyatları, işçi fiyatları, doğal gaz, enerji fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte, bu seneki fiyatların normal olduğunu düşündüğünü ifade eden Koca “ Bütün bu bunları üstüne koyarsanız, bu seneki fiyatlar normal diye düşünüyorum.

Maliyetimiz bizi kurtarıyor yani. Ben de şahsımın adına 7,5 TL olmasını öneririm. Bana göre öyle, daha uygun geliyor yani. Vatandaş için de daha iyi olur. Vatandaşın alım gücü tabii ki çok değil. Şartlar malum. Herkes için de şartlar ağır" dedi.

İstanbul başta olmak üzere diğer iller için henüz pide fiyatları açıklanmadı. İstanbul Fırıncılar Odası geçtiğimiz yıl 330 gram sadece Ramazan pidesinin 6 liradan, yumurtalı ve susamlı pidenin ise 7,5 liradan satılacağını açıklamıştı.

PİDE FİYATLARI BELLİ OLAN İLLER
Eskişehir Ticaret Odası Meclisi'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Fırıncı üyelerin talepleri doğrultusunda mecliste alınan kararla 270 gram pidenin fiyatı 9 lira olarak belirlendi.

Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası’ndan yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz yıl 5 liradan satılan 300 gram boş pidenin bu yıl 200 gram olarak 5,5 liraya satılacak. Yumurtalı susamlı pide ise bu yıl 200 gram olarak 7,5 liradan satılacak.
