Gazete Vatan Logo

Profilo cirosunu yüzde 15 artıracak

2.500 metrekare alanda hizmete açtığı gelinlik merkezi ile cirosunu yüzde 15 artırmayı planlıyor..

Profilo Alışveriş Merkezi, 15’inci yılında 2.500 metrekare alanda hizmete açtığı gelinlik merkezi Beyaz Cadde ile cirosunu yüzde 15 artırmayı planlıyor. Beyaz Cadde için 1.5 milyon TL’lik yatırım yapan Profilo, önümüzdeki dönemde de 3 bin metrekare alanda mobilya ve dekorasyon konseptini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu yıl 15’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Profilo Alışveriş Merkezi, yeni konsept alanlanları kurarak cirosunu arttırma planları yapıyor. Bu projenin ilk adımı olarak 2.500 metrekare alanda gelinlik merkezi Beyaz Cadde’yi hizmete açan Profilo, cirosunu yüzde 15 artırmayı hedefliyor. Beyaz Cadde için yaklaşık 1.5 milyon TL yatırım yapan Profilo, önümüzdeki dönemde de mobilya ve dekorasyon konseptini hayata geçirecek. Bu alan 3 bin metrekareye yayılacak ve 10-15 civarında marka yer alacak.

Profilo Alışveriş Merkezi İcra Komitesi Başkanı Nuri Aka, Beyaz Cadde’de İzmir ve İstanbul’dan 20 gelinlik tasarımcısının yer aldığını belirterek, “Beyaz Cadde, Profilo Alışveriş Merkezi katkıları ile Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Gelinlikçiler Derneği’nin çalışmaları sonucunda hayata geçirildi. Gelinlikçileri, şehir merkezinde organize şekilde bir araya getirmeye çalıştık. 1.5 milyon TL yatırımla gerçekleşen projede, şehir merkezindeki bir AVM içinde ilk kez bu sayıda gelinlik tasarımcısı yer aldı. Tasarımcı sayısını yakın zamanda 24’e çıkaracağız” dedi.

Yenilemeye 5 milyon $

Beyaz Cadde’nin hem Profilo’ya hem de alışveriş merkezindeki erkek giyim markalarına katkı sağlayacağını kaydeden Aka, evlilik döneminde bu mağazaların satışlarının da ivme kazanacağına inandıklarını vurguladı. Beyaz Cadde’ye hafta içi 900, hafta sonu 1.300 civarında kişinin geldiğini ve bunların da bakmaya değil alışverişe geldiğini anlatan Aka, “Neredeyse kapıya adam koyduk gelenleri sayıyoruz. Ama 15 gün önce açtığımız caddede rakamlar memnuniyet veriyor. Alışveriş merkezindeki toplam ziyaretçinin yüzde 10’u kadar bir ziyaretçi sayısına ulaştı” diye konuştu.

Beyaz Cadde’nin ardından AVM içinde buna benzer farklı konseptler geliştireceklerini belirten Aka, “AVM içinde fark yaratan alanlar tasarlayacağız. Gelinlik merkezinin ardından mobilya ve dekorasyonla ilgili de bir projemiz var. Şu an hazırlık aşamasında. Onun dışında kısmi yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Son 3 yılda yenileme çalışmaları için 5 milyon dolar yatırım yaptık. Beyaz Cadde ile birlikte mağaza sayımız 229’a çıktı, bu sayının yeni konseptlerle birlikte artmasını bekliyoruz. Ayrıca faaliyete geçtiğimiz 1998 yılında 24 bin metrekare olan kiralanabilir ticari alanımız, bugün 48 bin 500 metrekareye çıkmış durumda” dedi.

Tek bakanlık olmalı

Sektörün sorunlarına da değinen Nuri Aka, “Sektörün en önemli konusu sektörün bir sahibinin olmasıdır. Bu da bakanlıktır. O kadar çok fazla bakanın görüşleriyle hareket ediliyor ki... Bütün sistem tek bakanlığa bağlanmalı” değerlendirmesini yaptı.


Şampiyonlar Ligi’ndeyiz

PROFİLO’NUN kitlesini daha çok çalışan kesimin oluşturduğunun altını çizen Nuri Aka sözlerini şöyle sürdürdü: “15 yıldır oldukça sadık bir kitlemiz var. Çalışan kesimin ağırlıkta olması ve lokasyonumuz nedeniyle de alışveriş merkezlerinde yaz aylarında düşen ziyaretçi sayıları bizim için geçerli değil. Yaz ve kış arasındaki bariz bir ziyaretçi düşüşü olmuyor.”

Alışveril merkezlerini Şampiyonlar Ligi’ne benzeten Aka, Mecidiyeköy bölgesinde Cevahir’in ilk, Profilo’nun ise üçüncü sırada olduğunu anlattı. Aka, “Türkiye genelinde ise 15’inci olduğumuzu düşünüyorum” dedi.



Haberin Devamı