Gazete Vatan Logo

Polisler artık su sıkmıyor, satıyor!

Polis Bakım ve Yardım Sandığı Ssektöre hızlı girdi

1 milyar liralık aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden birisi olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) gıda sektöründe de iddialı. Geçen yıl Sakarya Hendek’te 35 milyon lira yatırımla 450 milyon litre üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisi kuran polisler, ‘Elmacık Su’ markasıyla kısa zamanda önemli bir pazar payına ulaştı.

Atasu Yönetim Kurulu üyesi Sinan Okumuş, büyük market ve satış noktalarında tüketicilerle buluşan ‘Elmacık’ suyun iç pazarda büyük ilgi gördüğünü anlattı. Okumuş, “Son dönemde yurtdışından da ciddi bir ilgi var. Mısır, Bahreyn ve Yemen’e çok yakında ihracata başlayacağız” dedi. Ortadoğu’daki talebin son derece yüksek olduğunu anlatan Okumuş, “Bölgeden ciddi talep geliyor. Şu anda mevcut üretimimizin yüzde 60’ını ihracat için kullanacağız” diye konuştu. Günlük üretim kapasitesi 1.5 milyon litre olan tesiste 7 farklı ambalajda ileri teknoloji ile su üretimi gerçekleştiriliyor.

Atasu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Ok da kullanılan teknolojinin son derece ileri olduğunu belirterek, “Türk Standartları Enstitüsü’nden ‘helal sertifikası’ alan ilk su markası olduk. Sektörde fark yaratmak istiyoruz” dedi.

Su pazarı 4 milyar liraya dayandı

Türkiye’de ambalajlı su pazarı son 5 yılda ortalama yüzde 5 büyüdü. Geçtiğimiz yıl 3.7 milyar liralık pazar büyüklüğüne ulaşan su sektörünün 2013’te 4 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Satışların bu yıl sonunda 10.5 milyar litre olacağı öngörülüyor. 2012

TÜİK verilerine göre ihraç edilen ambalajlı su üretimi, 173 bin 469 tona ve 27 milyon 644 bin 100 dolar ciroya ulaştı.

Haberin Devamı