Gazete Vatan Logo

‘Pınar’ını CarrefourSA’ya sattı For You mağazalarını topluyor

For You’nun mağazalarının bir bölümünü Samsun’un en büyük yerel perakende zinciri Pınar’ı kuran Fevzi Pınar aldı

Geçtiğimiz aylarda iflas erteleme talebinde bulunan For You’nun mağazalarının bir kısmı Samsun’daki 12 süpermarketini CarrefourSa’ya satarak dikkatleri üzerine çeken Fevzi Pınar’ın oldu. Bu yılbaşında Pınar Marketler Zinciri’ni Fransız devi CarrefourSa’ya satan Fevzi Pınar’ın, PNR Cosmetics Market adıyla büyümek için harekete geçtiği ve ilk aşamada For You mağazalarının bir kısmını satın almak için protokol imzaladığı öğrenildi. İlk aşamada tamamı İstanbul’da olmak üzere yaklaşık 10 mağaza için protokol imzalandığı ve mağazaların PNR Cosmetics Market adıyla açılacağı belirtiliyor. PNR Cosmetics Market’lerde saç bakım ürünlerinden makyaja, bebek mamasından kağıt ürünlerine kadar 10 farklı ürün grubu satışa sunulacak.

Yeni mağazalar da açacak

Pınar Marketler Zinciri’ni CarrefourSA’ya sattıktan sonra eline geçen nakitle perakendenin başka bir kolunda hizmet vermeyi hedefleyen Fevzi Pınar’ın protokol çerçevesinde aldığı mağaza sayısını artırabileceği de gelen bilgiler arasında. Geçen yıl 208 olan mağazalarının 108’ini tamamen kapatan, geri kalan 100’ünü gerekli finansman sağlandığında açmak için bekleyen For You’ların mağaza büyüklükleri 100 ile 300 metrekare arasında değişiyor.

PNR Cosmetics’in For You’lardan devralınan mağazalara ek olarak büyükşehirlerde yeni mağazalarla büyümeye devam edeceği de belirtiliyor. Ayrıca kapalı diğer mağazalar için For You’nun kurucu ve ortaklarından Aziz Zapsu’nun başka alıcılarla da görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Krize yatırımda yakalandı

* 2002 yılında, indirimli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri zinciri olarak kurulan For You, Haziran ayında global krize yatırım aşamasında yakalandığını belirterek iflas erteleme talebinde bulunmuş, bu talebin amacının, “Şirketi çalışır duruma getirmek, bu yolla çalışanlara istihdam, müşterilere hizmet sağlamak ve sonuçta mevcut borçları ödemek olduğu” ifade edilmişti.

* Aziz Zapsu’nun doğrudan ve dolaylı payları ile azınlık ortağı olduğu For You Mağazacılık’ın ana hissedarı ise Sevenoaks Finance Holding Corp.

Elindeki nakitle ‘kişisel bakım’a girdi

PNR Cosmetics’in sahibi Fevzi Pınar ve ailesi, perakende sektörüne aşina bir isim. Pınar Ailesi’nin ticari geçmişi 1974 yılında gıda toptancılığıyla başlamış. 1991 yılında Pınar Market olarak perakende sektörüne giren aile, 1998 yılında şubeleşmeye başlayarak Samsun’un en büyük yerel zinciri Pınar Marketleri’ni hayata geçirdi. Pınar Marketler Zinciri’yle 51 milyon TL ciroya ulaşan Fevzi Pınar, 12 süpermarketini CarrefourSA’ya sattı. Şimdi ise PNR Cosmetics Market’larla büyüyecek.

Ağaoğlu, ‘uydukent AVM’ modelini Türkiye’ye getiriyor

ATAŞEHİR’DE binlerce konutun yapımını gerçekleştiren Ağaoğlu İnşaat’ın sahibi Ali Ağaoğlu, projelerinde ’yeni bir AVM modeli’ni denemeye karar verdi. ABD ve Avrupa’da yoğun olarak kullanılan ve Türkçe’ye ’yerleşim birimi alışveriş merkezi’ olarak da çevrilen günübirlik ihtiyaçların karşılandığı yürüme mesafesindeki alışveriş merkezi modeli ilk kez Ağaoğlu’nun Ataşehir’deki My World projesinin 2’nci etabı ve ve en lüks konutların bulunduğu Andromeda’da uygulanacak. Uydukentlerin ciddi bir nüfus barındırdığına dikkat çeken projenin yönetimini üstlenen Jones Lang Laselle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “Buradaki nüfusu yürüme mesafesindeki bir yapılanmaya alışveriş için çekeceğiz. Yaklaşık 4-5 bin metrakerelik büyüklüğe sahip olacak merkezde 20 mağaza var. Bunların yüzde 60’ı kiralandı. Bir ay içinde açacağız. Çocuklara özel birimler de olacak. Ali Ağaoğlu’nun diğer projelerinde de bu modeli hayata geçireceğiz. Eltes Güneşi’nde ilk etapta bu modelde bir alışveriş merkezi daha açacağız” diye konuştu.

Deprem kumaşıyla evlerde 3 bin euroya ‘yaşam üçgeni’ kuruluyor

Türkİye’de binlerce can alan 1999 depremi Alman ve Japon işadamlarına örnek vaka oldu, geliştirdikleri ’deprem kumaşıyla’ evler metrekaresi 25 euroya korumaya alınabilir oldu. Deprem ya da ani bir patlama anında duvarların parçalanıp insanların üzerine düşmesini önleyen DDS Deprem Kumaşı, metrekaresi 25 eurodan satışa sunuldu. Cam lifinden elde edilen deprem kumaşı, ilk olarak lüks konut projelerinde, alışveriş merkezlerinde ve okullarda kullanılmaya başlandı

Lirefa’ının ürünü olan DDS Deprem Kumaşı’nı Türkiye’ye getiren Global MT’nin Genel Müdür Yardımcısı Arda Akın, deprem kumaşının her binada kullanılabildiğini vurgulayarak, “100 metrekarelik bir evi kaplama maliyeti 3 bin ile 4 bin euro arasında değişiyor. Bankalardan 48 aya varan kredi seçeneği de oluşturduk” dedi.

Orakçıoğlu, Türkiye’nin hediyelik işine el attı Avustralya’ya bile hamam kesesi gönderiyor

Bugüne kadar lokum, fıstık ve fes gibi ürünlerle sınırlı kalan Türkiye’ye özgü hediyeliklere Orka Group yeni bir yorum getirdi ve tasarımcı Reha Erdoğan’ın katılımıyla yaratılan BTürk (be Türk yani Türk olmak) markasıyla tişörtten hamam kesesine, sirkeden rakı ve leblebiye kadar geniş bir ürün portföyü sunmaya başladı. Sadece tişörtte 50 farklı model sunan BTürk, 8 farklı kategoride ürünü de piyasaya sunarken Almanya’dan Avustralya’ya kadar geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı başardı. BTürk’le 1-1.5 yılda 400 bin TL’ye yakın ciroya ulaştıklarını söyleyen Damat&Tween markasının da sahibi Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Marka o kadar ilgi gördü ki, taklitleri bile piyasaya sürülmeye başlandı. Topkapı Sarayı çıkışında tezgahlarda bizim ürünlerin taklidini yakaladım” diye konuştu.

İlk konsept mağazasını Adress İstanbul’da açtıkları BTürk için bu sezon hedef büyüttüklerini aktaran Orakçıoğlu, “Özellikle yabancıların çok olduğu 5 yıldızlı otellerde ürünlerimizi satışa sunacağız. Ayrıca yurtdışındaki mağazalarımıza da BTürk ürünlerini taşıyacağız” dedi. BTürk’le bir ülkeye ait değerleri yansıtacak figürleri profesyonel gözle hayata geçirdiklerini vurgulayan Orakçıoğlu, “Bizi anlatacak şeyler lokum, fıstıkla sınırlı kalsın istemedik” açıklamasını yaptı.



Haberin Devamı