Gazete Vatan Logo

Para varsa sorun kalkar Kıbrıs direkt uçuşa açılır

Kıbrıs-İstanbul-Londra uçuşlarını başlatan Atlasjet’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Kıbrıs’ta gaz ve petrol bulundu. Paranın olduğu yerde herkes uzlaşır. 2015’te sorun çözülür ve direkt uçuşlar başlar” dedi.

Atlasjet, Kıbrıs’ı Avrupa’ya bağladı. Kıbrıs-İstanbul-Londra uçuşlarını başlatan Atlasjet’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Kıbrıs’ta gaz ve petrolün bulunduğunu belirterek “Paranın olduğu yerde herkes uzlaşır. Bu anlamda 2015’te Kıbrıs sorununun çözümlenmesini bekliyorum. Aynı tarihte de KKTC direkt uçuşlara açılacaktır” dedi.

Türkiye pazarı doydu

Yurtdışı yatırımları olan Atlasjet Ukrayna ve Kuzey Irak’taki Zagrosjet ile ilgili bilgi veren Ersoy, ‘Ukrayna’da havayolu ruhsatımızı aldık. Taşlar yerine oturana kadar bekleyeceğiz. 1 yıl sonrası için büyüme hedefleri yaptık. İlk aşamada 15 milyon dolar yatırım yaptık. Ülkede iç hatlarda da uçacağız. Filomuz 3’ten 4 uçağa çıkacak ama burada şu an için yoğun bir operasyon yapmayacağız. Yavaş hareket edeceğiz” dedi. 16 Haziran’dan itibaren Erbil’den direkt Londra Luton Havalimanı uçuşların başlayacağını söyleyen Ersoy, haftada 6 olan Mikanos seferlerini geliştireceklerini kaydetti.

Filo sayılarının 22’ye çıktığını, bunu bu yıl 24’e, 2015’te ise 33’e çıkartacaklarını kaydeden Ersoy, 14 ülkede 8 adet havayolu yatırımı yapmayı istediklerini anlattı. Ersoy, “Türkiye’de büyümenin pek fazla bir anlamı kalmadı. Bu misyonu THY üstlendi. Türkiye pazarı doyuma ulaştı. Bizim yatırım yapacağımız yerler ekonomik olarak gelecek vaad eden yeraltı yatırımları olan ve havacılığın yeni başladığı bölgeler olacak. Bu anlamda ekonomik büyüme trendinde olan ve enerji üreten ülkelerde büyüyeceğiz. Şirket olarak her yıl yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. 2017’ye kadar yurtdışı yatırımlarımızı da tamamlayacağız” dedi.

Hedef 4 misli büyüme

Geçen yıl 3.5 milyon yolcu taşıdıklarını söyleyen Ersoy, 2014 yılında cirolarının 400 milyon doları geçeceğini, THY hariç özel hava yollarında ikinci olacaklarını kaydetti. Ersoy, “2017’de 4 misli büyüyeceğiz. O zaman Borsa’da yatırımcıya kar vadeden bir konumda olacağız. Halka arzı da bundan sonra yapabiliriz. Yatırımcı bir koyup beş alacaksa bize yatırım yapmalı” dedi.

Tavan fiyatta 299 TL korunabilirdi

Tavan fiyat uygulamasına değinen Murat Ersoy, “299 TL, dolar 3 lira sınırına dayanıncaya kadar uygulanabilirdi. Herşeyi bilete dahil eden sadece THY ve Atlasjet var. Bir de ‘düşük maliyet’ uygulayan şirketler var. Bunlar bizimle aynı hizmeti vermek için yolculardan 50 lira daha fazla para istiyor. Tavan fiyatla yüksek sezonda full hizmet verenler daha az, diğerleri daha fazla kar eder” dedi.

KKTC’ye Sheraton Otel’i getiriyor

KKTC’ye Direkt uçuşun bölgedeki turizmi canlandıracağını anlatan Murat Ersoy, “Bu duruma hazır olmak için Girne’de 2 bin 500 yataklı otel yapıyoruz. Adanın yatak kapasitesinin yüzde 11’ine sahip olacağız. Otelin işletmesi için uluslararası büyük bir marka ile anlaşmak üzereyiz” dedi. Ersoy, anlaşma tamamlanmadığı için isim vermekten kaçındı ancak KKTC’ye gelecek dünya markasının Sheraton olduğu öğrenildi. Yılbaşında açılacak otelin kumarhanesini işletmesi için Çinliler ve Ruslarla görüşülüyor.

Dünyayı Hacca taşıyacak

Suudi Arabistan’da “Atlasjet Suudi” ünvanlı bir şirket kurduklarını ve bir kaç haftaya kadar uçuşların başlayacağını dile getiren Murat Ersoy, “Dünyanın her yerinden dini vecibeleri için hacca veya umreye gelen Müslümanları taşıyacağız. Suudi Arabistan’a yılda 100 bin hac yolcusu taşıyoruz” dedi. Ersoy, Balkan ülkelerine de yatırım planladıklarını belirtti.

Haberin Devamı