Gazete Vatan Logo

Para puanlar siliniyor! Son gün 31 Aralık

Özellikle aynı mağazalardan alışveriş yapan müşterilere firma tarafından sadakat kart veriliyor. Alışveriş yaptıkça ğara puan biriken kartlar tüketiciye indrimlerden yararlanma imkanı da sağlıyor. Sadakat kartlarında biriken para puanları kullanmak için son tarih 31 Aralık. Tüketici dernekleri para puanların kullanımının son günlere bırakılmamasını tavsiye ediyor.

Para puanlar siliniyor! Son gün 31 Aralık

Tüketici dernekleri, vatandaşlara yıl sonuna kadar sadakat kartlarında biriken para puanları kullanmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Şirketlerin müşterilerine sunduğu sadakat kartlarındaki puanların bir kısmı 31 Aralık’ta geçerliliğini yitirecek.

Giyim, market, akaryakıt ve havayolu gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren firma müşterilerine para puan kazandırıyor. Müşteriler söz konusu para puanları alışveriş yaptıkları sırada kullanabiliyor. Para puanların bir kısmı yıl sonunda sıfırlanırken, bir kısmı da geçerliliğini yitirecek. Tüketici dernekleri bu para puanların ihtiyaç kapsamında kullanılmasını önerirken, son kullanma tarihi yaklaşırken firmalar da tüketicilere kısa mesaj veya e-posta yoluyla bilgilendirme yapıyor.

‘UYARI YAPILMALI’

Milliyet'te yer alana habere göre; Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, aralık ayı gelince sadakat kartlarındaki para puanların da gündeme gelmeye başladığını söyledi. Genellikle 31 Aralık tarihinin pek çok marka tarafından sadakat kartlardaki puanları kullanmak için son tarih olarak belirlendiğini aktaran Deniz, “Uçuş milleri, akaryakıt puanlarına kadar birçok alanda para puan birikiyor. Bu puanların kullanılmaması halinde bir sonraki yıla da devri olmuyor. Biz de tüketicilerin genellikle aralık ayı içerisinde bu puanları kullanmayı unuttuklarını gözlemliyoruz. Kullanılmayan puanlar bir araya geldiğinde ciddi bir bedel oluşturuyor” dedi. Tüketicilerin birikmiş puanlarının kullanmasının önemine değinen Deniz, şöyle konuştu: “Sadakat kartlarını veren firmaların da tüketiciye bu puanları kullanmalarına yönelik bir uyarıda bulunmadığını görüyor. Bu da doğru bir yaklaşım değil. Müşteri sadakatini sağlamak için verdiği kartlardaki kullanılması gereken puanları son tarihleriyle birlikte müşteriye bildirmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

BİLGİ ALINABİLİR

Kredi ve banka kartlarında da tüketicilerin harcamalarına göre para puanlar birikiyor. Her bankanın para puanların kullanılması gereken tarih sınırlaması konusunda farklı uygulamaları bulunuyor. Bu süreler 6 ay ila 24 ay arasında değişebiliyor. Bu nedenle tüketicilerin bankaların mobil uygulamaları ya da çağrı merkezlerinden puanların son kullanım tarihleriyle ilgili bilgi alması gerekiyor. Zincir marketler, müşterilerinin sadakat kartlarına yaptıkları alışveriş karşılığında para puan ekleniyor. Para puanlarla ilgili her marketin farklı bir uygulaması bulunuyor. Tüketiciler bu bilgilere marketlerin çağrı merkezleri, mobil uygulama ya da internet sitesinden erişebiliyor. Para puan kullanım süreleri marketlerde 30 günden başlayıp 6 aya kadar çıkıyor.

Haberin Devamı