Gazete Vatan Logo

Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor! 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım...

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), ücretsiz taşıma başta olmak üzere karşılığı kamu tarafından sübvanse edilmeyen taşımalara karşı başlattıkları eylemlerine devam ediyor.

Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor! 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım...

TÖHOB’un Ankara ayağındaki esnaf, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan aldıkları desteğin yetersiz olduğunu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) de sağladıkları maddi desteğin devamına ilişkin kararı aylardır onaylamadığını söyleyerek eyleme başladı. Abonman sahiplerini ve ücretsiz binişleri, önceki gün itibarıyla engellemeye başlayan esnaf ile ABB karşı karşıya geldi.

Milliyet'te yer alan habere göre; ABB’ye konuya ilişkin 754’ü öğrenci abonmalı ve 1056’sı serbest biniş kartlılardan olmak üzere 1810 ihbar gelince, bu kapsamda 9 adet araca “parka çekme” yaptırımı uygulandı. ABB, eylemler sürerse araçların trafikten men edilmesinin de mümkün olduğunu açıkladı. Esnaftan da karşılık olarak kontak kapatma hamlesi geldi. Yaklaşık 800 halk otobüsünün katılacağı değerlendirilen eylemde esnaf, pazartesi günü çalışmayacak.