Gazete Vatan Logo

Olga’ya alternatif yokmuş

TURSAB Başkanı Ulusoy, turizmde gelecek yılların programlarını ‘Ruslar gelecekmiş gibi’ yaptıklarını belirterek “Diğer pazarlara yönelmemiştik. ‘B’ planını hazır tutmamız lazım. 2016’da sıkıntı çekeriz ama toparlarız” dedi.

Olga’ya alternatif yokmuş

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, sebze-meyveden beyaz ete, müteahhitlik işlerinden turizme kadar birçok alanı tehdit ediyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TURSAB) Başaran Ulusoy, gelecek yılların programlarını yaparken, “Ruslar gelecekmiş gibi” hareket ettiklerini ve bu yüzden de diğer pazarlara yönelmediklerini açıklayarak, “Demek ki tedbirli olarak ‘B’ planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız” dedi.

TURSAB’ın 22. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen ve görevinin sonunda birlikte 20’nci yılını tamamlayacak olan Ulusoy, yeni rotalarının kuzey, güney, doğu ile batı bütün bölgeler olduğunu söyleyerek, dünyanın dört bir tarafına gideceklerini vurguladı.

“Her yere ayak basacağız ve açığımızı yeni pazarlarla kapatacağız” diyen Ulusoy, Uzakdoğu’ya yöneleceklerini, Ortadoğu ve Afrika’da her kesime hitap eden bir turizm anlayışını ortaya koyacaklarını ifade etti.

Devletten destek gelecek

Rusya ile yaşanan gelişmelerin birden bire ortaya çıktığını, sektörün gelecek yıllara ilişkin programlarını önceden yaptığını belirten Başaran Ulusoy, şunları kaydetti: “2016’da biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız. Krizlerle uğraşa uğraşa kriz doktoru olduk. Bundan da çıkarız ama hazırlıksız yakalandık. O bakımdan hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Sayın Başbakan da bu konuda ‘Sizi yarı yolda bırakmayacağım’ ifadesini kullandı.”

Haberin Devamı