Gazete Vatan Logo

O ilimizde yeni petrol keşfedildi! 'Yakında ilan edeceğiz' dedi müjdeyi verdi

Türkiye için sevindiren gelişme. Türkiye, Adana'da petrol keşfetti. Bakan Dönmez müjdeli haberi verdi. Gelişmenin müjdesinin yakında verileceğini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Adana'daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz.' diye konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...

O ilimizde yeni petrol keşfedildi! 'Yakında ilan edeceğiz' dedi müjdeyi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni petrol keşfinin müjdesini verdi. Yeni Şafak gazetesine konuşan Bakan Dönmez, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Petrolle ilgili, TPAO son 4-5 yılda günlük 41.000 olan üretimimizi 61.000 varile çıkarttı. Yani yüzde 50’lik bir artış var ama yeter mi yetmez. Özel sektör üretimi de yaklaşık 15.000 varil. Tüketimimizin yüzde 8’ini üretiyoruz. Geçmişte güvenlik problemi nedeniyle giremediğimiz, araştırma yapamadığımız birçok sahaya şimdi güvenlik birimlerimiz temizleyip bize veriyor. Gabar’da ‘Şehit Esma Çevik Sahası’ olarak isimlendirdiğimiz sahada iki tane üretim kuyusu açtık.Günlük üretimleri 2000 ila 3000 varil arasında. Geçmişte kapatılmış kuyular var. O kuyulardan tekrar değerlendiriyoruz. Üretime aldıklarımız var. Şimdi İç Anadolu ve Batı Anadolu’ya doğru kaydırıyoruz. Adana’daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz.