Gazete Vatan Logo

Nomura Türkiye'deki işlemlerini durdurdu

Nomura Türkiye'deki oynaklığın daha fazla artacağını öngörerek Türkiye işlemlerini durdurdu.

Nomura Türkiye'de oynaklığın daha da artacağını öngördü.

Bankadan yapılan açıklamada Türkiye'de kur ve CDS pozisyonu taşımamayı tercih ediyoruz denildi.

Türkiye'de kur işlemleri yapmak bize karmaşık geliyor diyen banka çok fazla hareketli parça olduğunu bu nedenle de Türkiye işlemlerinin durdurduğunu açıkladı.

"BİRAZ TRİBÜNDEN SEYRETMEK LAZIM"

Nomura gelişmekte olan ülkeler stratejisti Olgay Büyükkayalı rapor sonrasında yaptığı değerlendirmede, dün çıkan raporda son 10 gündür Türkiyede imkansız üçleme olduğunu düşündüklerini söyledi. Büyükkayalı, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası'nın hem faizi hem de kuru düşürmeye çalıştığını kaydederek, faizin yükseleceğini düşündüklerini ve bunun gerçekleştiğini söyledi. Büyükkayalı, hem faiz hem de kurun sentetik olarak düşürülemeyeceğini sözlerine ekledi.

Dolar TL kurunun iki tarafa gitmesi için çok sebep var diyen Büyükkayalı swap piyasasını kullanma tarafında yatırımcıya tavsiyede bulunmuştuk değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de Merkez'in açıklmasından sonra volatilite artacağını kaydeden stratejist Merkez'İn dünkü kararı sonrasında overnight faizlerin 5 ile 12 bantta gerçekleşmesi nedeniyle durmak geretiğini düşündüklerini belirtti. "Biraz yatırımcı kar alsın olan bitene baksın" diyen Büyükkayalı "kur tarafı çok zor şu anda arka planda Merkez rezerv kaybetmeye devam ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Haftasonu Avrupa tarafında çok önemli toplantılar var biraz trinbünlere çıkıp etrafa bakmakta fayda var diyen Nomura Stratejisti "önümüzde çok bilinmeyenli kompleks denklem var" dedi.

Büyükkayalı, yılsonu için enflasyon tahminlerinin yüzde 9 olduğunu ve enflasyona ilişkin risklerin ise yukarı yönlü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı