Gazete Vatan Logo

Minex Partner platformundan neden para çekilemiyor? Minex Partner platformu dolandırdı mı? Kripto para dolandırıcılığına yenisi eklendi!

Kripto para dolandırıcılığında yeni vurgun iddiası! Türkiye'de de faaliyet yürüten Minex Partner platformu dolandırıcılık iddialarıyla gündemde. Yüksek kazanç umuduyla paralarını yatıran çok sayıda kişi, paralarını çekemeyince savcılıklara ve CİMER’e şikayet yağdırdı. Peki, Minex Partner platformundan neden para çekilemiyor? Minex Partner platformu dolandırdı mı? İşte detaylar…

Minex Partner platformundan neden para çekilemiyor? Minex Partner platformu dolandırdı mı? Kripto para dolandırıcılığına yenisi eklendi!

Minex partner dolandırıcılığı sosyal medyada gündem oldu! Binlerce kullanıcısı olan ve faaliyetlerini Türkiye’de devam eden Minex Partner platformu ile ilgili yeni vurgun iddiası gündemde. Minex Partner platformuna yüksek kazanç umuduyla paralarını yatıran çok sayıda kişi, paralarını çekemeyince savcılıklara şikayet yağdırdı. Peki, Minex Partner platformundan neden para çekilemiyor? Minex Partner platformu dolandırdı mı? İşte detaylar…

MİNEX PARTNER PLATFORMUNDAN NEDEN PARA ÇEKİLEMİYOR?

Bulut madenciliği üzerine faaliyet yürüten kripto para platformu Minex Partner’e yüksek kazanç umuduyla paralarını yatıran çok sayıda kişi, yatırdıkları paraları çekemeyince savcılıklara ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet yağdırdı.

MİNEX PARTNER PLATFORMU KİMİN?

Minex Partner isimli platform 4 yıl önce İsviçre merkezli kuruldu. Türkiye’de dahil 4 ülkede faaliyet yürüten şirketin yöneticisi İsmail Hassan (32) olarak görünüyor. İngiltere Londra’da da faaliyet yürüten şirket Türkiye’de sosyal medya fenomenleri ile de işbirliği yaptı. İnternette reklam veren platform, yüzde 97 kâr vaadiyle Türkiye’de kısa sürede hatırı sayılır bir yatırımcı kitlesine ulaştı.

Haberin Devamı

MİNEX PARTNER’DEKİ PARALARA NE OLDU?

Başlarda paralarını çekerek yüksek kârlar elde eden yatırımcılar 24 Haziran 2022 günü hesaplarındaki paralara ulaşamamaya başladı. Paralarını çekemeyen kişiler, sosyal medyada örgütlenip gruplar kurdu. Platformun reklamında yer alan fenomenlere de ulaşan mağdurlar, onlardan da olumlu bir yanıt alamadı. Yaptıkları girişemlerden sonuç alamayan yatırımcılar ilgili savcılıklara giderek suç duyurusunda bulundular. Savcılığa başvuran yatırımcılar, “Fenomenlere inandık paramızı yatırdık. Şimdi bırakın kârı ana paramızı bile geri alamıyoruz. Minex Partner’in mobil uygulamasından paramızı görebiliyoruz ama işlem yapmaya çalıştığımızda bir sonuç alamıyoruz. Paramızın bize iade edilmesini istiyoruz” dediler. Şu ana kadar 88 kişi savcılığa suç duyurusunda bulunurken, 250 kişi de CİMER’e başvurdu.

Haberin Devamı